Κατά την ομιλία της σε αγρότες του νομού η Κατερίνα Μπατζελή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θέσπιση του μητρώου αγροτών, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «αναδιοργανώνεται ο αγροτικός χώρος με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η παρακολούθηση της αγροτικής δραστηριότητας και η ουσιαστική στήριξη της με σεβασμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του περιβάλλοντος».

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκεται στις Σέρρες και σκοπός της επίσκεψής της είναι η συζήτηση και αναφορά όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος, αναφέρθηκε στον στόχο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, καθώς στα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων.

«Με συντονισμένες παρεμβάσεις, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητήσαμε τις καλύτερες λύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων. Η κυβέρνηση αυτή παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγκεκριμένων μέτρων», τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε μία κοιλάδα διατροφικού πλούτου».