Στο προηγούμενο επεισόδιο (Τετάρτη 8 Μαΐου), αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της Ομαδικής Δοκιμασίας του MasterChef, σχηματίστηκαν τρεις ομάδες, η ροζ με τους Σοφοκλή Πουλή, Γιάννη Κούρτογλου και Χρήστο Μοίρα, η κίτρινη με τους Μάριο Ιωάννου, Άνχελ Σαχπαζή και Νίκο Κυψίδη και η μπλε με τους Ηλία Παναγιώτου, Λευτέρη Ζαφειρόπουλο και Κώστα Φρέτζιο.

Κάθε ομάδα έπρεπε να συνδυάσει δημιουργικά και ποιοτικά το MasterChef με τη φιλοσοφία του street food και να φτιάξει ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο σε μορφή street food, ένα donburi rice bowl και ένα ευφάνταστο burger.

Στο τέλος της ημέρας, οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος και οι δυο καλεσμένοι τους, Σταύρος Στριλιγκάς και Αντώνης Καζάκος, συμφώνησαν πως η μπλε ομάδα ήταν αυτή που παρουσίασε τις καλύτερες προσπάθειες.

Απόψε, Παρασκευή 10 Μαΐου, είναι η ώρα για το συμβούλιο και όλοι οι διαγωνιζόμενοι πιστεύουν πως έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν πάρει τη νίκη και να αποφύγουν τόσο τη Δοκιμασία Ασυλίας, όσο και τη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου, με καλεσμένο τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα.

Στη Δοκιμασία Ασυλίας λαμβάνουν μέρος ο Χρήστος Μοίρας και ο Γιάννης Κούρτογλου, οι οποίοι θα πρέπει να ετοιμάσουν το γνωστό στους λάτρεις του MasterChef scotch egg, ένα φαινομενικά εύκολο πιάτο, που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη, ακόμα και για τον καλύτερο μάγειρα.

Ποιος θα είναι, τελικά, ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση, που θα παλέψει για τη θέση του στον διαγωνισμό μαζί με τον Μάριο Ιωάννου και τον Σοφοκλή Πουλή, στη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου;

Ποιοι θα είναι οι εννέα που θα επιστρέψουν απόψε στο σπίτι του MasterChef 2024;