Λίγες ώρες χωρίζουν τους τηλεθεατές από την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 21:45. Η ιστορία θα ξεκινήσει από την αρχή και νέες περιπέτειες περιμένουν τον Σπύρο Παπαδόπουλο ο οποίος υποδύεται τον Νικόλα. 

Πώς θα αρχίσουν όμως όλα; 

Ένας φόνος θα ταράξει τις ζωές των ηρώων. Ο καθηγητής Γυμναστικής θα βρεθεί νεκρός και το κουβάρι θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται… Ο ηθοποιός Ευάγγελος Σαμιώτης θα υποδυθεί τον γυμναστή του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο θα βρεθεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος. 

Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Κάνε ότι κοιμάσαι», ο Ευάγγελος  Σαμιώτης συστήνεται στο κοινό και μιλάει στο Newsbeast για το ρόλο του, την αγάπη του για την υποκριτική και τη λατρεία του στα ζώα. 

«Στο “Κάνε ότι κοιμάσαι” υποδύομαι τον γυμναστή του Κολεγίου. Η ιστορία ξεκινά με τη δολοφονία μου η οποία θα προβληθεί στο πρώτο επεισόδιο. Στην συνέχεια, το παρελθόν του χαρακτήρα μου και το τι πραγματικά έχει συμβεί θα ξεδιπλωθεί με flash back» αναφέρει ο Ευάγγελος Σαμιώτης και δίνει μια πρώτη γεύση από τι θα συμβεί στην ψυχολογική σειρά μυστηρίου της ΕΡΤ. 

Με χρόνια πορείας στο θεατρικό σανίδι, ο Ευάγγελος Σαμιώτης επιχειρεί τη μετάβαση στη μικρή οθόνη. «Στο θέατρο δουλεύω χρόνια. Στην τηλεόραση δεν είχα δουλέψει γιατί πίστευα ότι θα έρθει στη ζωή μου μόνη της όταν είναι η σωστή χρονική στιγμή. Είναι λάθος αντίληψη αυτό όμως. Δεν έρχεται μόνη της, πρέπει να το κυνηγάς, οι γνωριμίες παίζουν μεγάλο ρόλο.. Και φυσικά, εκτός από τηλεόραση θέλω να κάνω και κινηματογράφο. Ούτε αυτός έρχεται μόνος του όμως» τονίζει ο ηθοποιός και προσθέτει πως: «Δηλώνω ότι είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η υποκριτική». 

«Πέρσι έκανα κάποια guest στην σειρά του Ant1 “Παγιδευμένοι”, στο Star Channel στο “ΙQ 160” , και στον Αlpha στο “Αυτή η νύχτα μένει”, αλλά με μικρά guest δεν μπορείς να δείξεις τη δουλειά σου και τις ικανότητες σου. Δεν με ενδιαφέρει να με δει η… γιαγιά μου και η θεία μου στην οθόνη. Με ενδιαφέρει να δείξω τη δουλειά μου και τις ικανότητες μου. Δεν είσαι δημιουργικός με τις μικρές guest εμφανίσεις» εξηγεί και δηλώνει πως: «Είμαι ομαδικός άνθρωπος… Μου αρέσει η ομαδικότητα και το “άθλημα” μας είναι ομαδικό». 

📢 Δείτε το Sneak Preview του 1ου επεισοδίου της σειράς "Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ" αποκλειστικά στα accounts της ΕΡΤ!👉 Η συνέχεια τη Δευτέρα στις 21:45, #ΕΡΤ1.

Posted by ΕΡΤ on Friday, September 8, 2023

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ο Ευάγγελος Σαμιώτης έχει και τις τρεις ιδιότητες και σημειώνει στο Newsbeast πως δεν ξεχωρίζει κάποια αλλά αγαπά και τις τρεις. «Βλέπω την ψωνάρα μου, και αυτό που μου αρέσει να κάνω… Και τι είναι αυτό; Να παίζω, να γράφω και να σκηνοθετώ» λέει χαρακτηριστικά και εξομολογείται πως ήδη έχει στα συρτάρια του περίπου 70 θεατρικά, 5 σειρές, 7 σενάρια για μεγάλου μήκους ταινίες και μυθιστορήματα τα οποία θέλει να επικοινωνήσει στο κοινό. 

Πώς έγινε όμως η πρώτη του επαφή με την υποκριτική; Πώς κόλλησε το… μικρόβιο; «Είχα πάει να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση. Μεγάλος, στα 27 μου. Μαγεύτηκα. Μου άρεσε πάρα πολύ και από εκεί άρχισα να ψάχνομαι πώς μπορώ να ασχοληθώ με αυτό. Να γίνω μέρος του…» θυμήθηκε ο ηθοποιός. 

«Έφτιαξα δικό μου θέατρο μάλλον από αβεβαιότητα» 

Επί σειρά ετών, ο Ευάγγελος Σαμιώτης διατηρούσε δικό του θέατρο στο οποίο είχε ανεβάσει πάνω από 10 παραστάσεις και παραδέχθηκε στο Newsbeast πως «Το έφτιαξα μάλλον από την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στο χώρο μας» και πρόσθεσε: «Εκεί έχασα γύρω στα 50.000 ευρώ… Ότι λεφτά είχα και δεν είχα… Και μετά αυτός που του άνηκε το κτίριο το πούλησε. Τότε έφτιαξα  και δεύτερο που τώρα λέγεται Μικρός Κεραμεικός. Ήρθε όμως έπειτα από 2 χρόνια ο κορονοϊός και αναγκάστηκα να το κλείσω. Έχασα και εκεί περίπου 50.000 ευρώ. Δεν το βάζω όμως κάτω». 

Τι είναι αυτό που του δίνει δύναμη να συνεχίζει να ασχολείται με την υποκριτική αν και δέχθηκε δύο γερά οικονομικά πλήγματα;  «Μπορώ και αυτήν την στιγμή να κάνω άλλη δουλειά, εκτός θεάτρου και τηλεόρασης. Μπορώ να δουλέψω για παράδειγμα σε κρουαζιερόπλοιο και με καλές αποδοχές. Δεν πάω όμως γιατί θα δυστυχήσω. Ναι θα έχω έναν καλό μισθό αλλά δεν θα κάνω αυτό που γουστάρω πραγματικά, οπότε έχω αποφασίσει να ζω με πολύ λίγα κυνηγώντας την εξασφάλιση μέσα από την δουλειά που αγαπάω και μάλλον θα πεθάνω κυνηγώντας το» απαντά ο Ευάγγελος Σαμιώτης.

«Είμαι κλειστός ως χαρακτήρας… στο όριο του αντικοινωνικού» 

«Είμαι κλειστός ως χαρακτήρας… στο όριο του αντικοινωνικού. Ακόμα και στο θέατρο, αν μετά την παράσταση κάποιος μου πει “συγχαρητήρια”, κατεβάζω το κεφάλι και φεύγω. Νομίζουν ότι είμαι ψώνιο αλλά εγώ το κάνω επειδή ντρέπομαι…» παραδέχθηκε ο ηθοποιός περιγράφοντας τον χαρακτήρα του. 

«Δεν θεωρώ ότι είμαι παραπάνω από ένα ζώο»

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ανέφερε ο ηθοποιός είναι πως λατρεύει τα ζώα και είναι χορτοφάγος και για κάποια χρόνια ήταν και vegan. «Έχω αρρώστια με τα ζώα. Δεν θεωρώ ότι είμαι παραπάνω από ένα ζώο. Και ξέρεις τι δεν μπορώ να καταλάβω στις μέρες μας; Βγαίνει για παράδειγμα κάποιος και δηλώνει ότι είμαι vegan και αμέσως του επιτίθενται. Γιατί; Γιατί δεν μπορούν να του πουν ένα μπράβο που σέβεται τη ζωή; Να πουν ότι εκείνοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής αλλά να σχολιάσουν θετικά την στάση του συνανθρώπου τους. Αυτά τα αρνητικά σχόλια με.νευριάζουν, που όταν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ αντί να το θαυμάσεις το κατακρίνεις. Δεν υπάρχει ελευθερία του ανθρώπου. Μεγάλη μερίδα των ανθρώπων κοιτάνε πώς θα ξεφτιλίσουν όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτούς»

«Είμαι παιδί του Τσιφόρου και του Μπουκόφσκι»

Λάτρης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ο Ευάγγελος Σαμιώτης δηλώνει «παιδί του Τσιφόρου και του Μπουκόφσκι». Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως: «Τυχαία διάβασα Νίκο Τσιφόρο και συγκεκριμένα το έργο του ο “Μίλων Φιρίκης”. Μαγεύτηκα. Στην συνέχεια μου έδωσε ο αδερφός μου όλα τα βιβλία του Τσιφόρου τα οποία τα είχε προμηθευτεί από μια εφημερίδα και τα διάβασα όλα. Μου άνοιξε ένας ολόκληρος κόσμος. Πλέον λέω ότι στην συγγραφή είμαι παιδί του Τσιφόρου και του Μπουκόφσκι». 

Εκτός από την σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», ο Ευάγγελος Σαμιώτης αυτή την σεζόν θα βρίσκεται και στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός με το έργο του «Προλαβαίνουμε;». 

Κάνε ότι κοιμάσαι: Τι θα δούμε στα δύο πρώτα επεισόδια

Επεισόδιο 1ο: Ο Νικόλας έχει παραιτηθεί από το σχολείο και ζει απομονωμένος σε μια παραθαλάσσια περιοχή, παλεύοντας ακόμα με τις ενοχές και τα τραύματά του από το μακελειό στο θέατρο. Η Μπετίνα προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει, όσο ο Μάκης προσπαθεί να προστατέψει τη Νάσια από την αντιδραστική συμπεριφορά που την έχει πιάσει με την απώλεια του Στάθη.

Ο Ίσσαρης, η Άννα και ο Πέτρος έχουν πάρει προαγωγή σε μια ειδική υπηρεσία, το Τμήμα Ειδικών Εγκλημάτων, με προϊσταμένη μια αξιωματικό, τη Χρύσα, η οποία εκτός από την ειδίκευση και την τυπικότητά της, δεν μοιάζει να τους συμπαθεί πολύ.

Αντιμέτωπος με τα δικά του φαντάσματα κι έχοντας παραιτηθεί, ο Κάσδαγλης δέχεται την πρόταση του διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, από το οποίο αποφοίτησε. Ο Σταματάκης τού προτείνει να δουλέψει για το Αλεξανδρινό Κολλέγιο με έναν όρο: να πείσει τον Νικόλα να προσληφθούν μαζί.

Από το σχολείο αποβλήθηκαν, πριν από λίγους μήνες, δύο μαθητές με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πέρα από το σκάνδαλο, το γεγονός δημιούργησε και τριγμούς στην προοπτική ανανέωσης της θητείας της παρούσας διοίκησης και αυτό μοιάζει να ανησυχεί μια καθηγήτρια, την Πέρσα.

Ο Σταματάκης, όμως, έχει να αντιμετωπίσει μυστικά και εκβιασμούς. Ποιος είναι αυτός που τον εκβιάζει με ένα ερωτικό βίντεο της γυναίκας του, Δέσποινας; Ποιοι από τον κύκλο του είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι άγνωστοι εχθροί; Ο Ίκαρος, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο και με κόρη στην τελευταία τάξη του Λυκείου, φαίνεται να γνωρίζει περισσότερα για τα μυστικά του Σταματάκη. Η καλύτερή του φίλη, η Δάφνη, αρχηγός μιας ανερχόμενης πολιτικής παράταξης και μητέρα μαθήτριας του σχολείου, δεν σκοπεύει να τον αφήσει αβοήθητο. Η Πέρσα μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στα μυστικά του σχολείου και την προσπάθειά της να ξεφύγει από αυτό το περιβάλλον.

Το βράδυ της μεγάλης δεξίωσης για τους χορηγούς του Κολλεγίου, όλοι μοιάζουν να κρύβουν από κάτι. Ποιος είναι ο καθηγητής Γυμναστικής που θα προειδοποιήσει τον Νικόλα να μη δεχτεί την πρόταση να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου; Και κυρίως, ποιος είναι ο άγνωστος δράστης που θα δολοφονήσει τον γυμναστή λίγο μετά τη διαρροή ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με τη σύζυγο του διευθυντή του σχολείου;

Επεισόδιο 2ο: Ο Ίσσαρης και η ομάδα του, υπό την επίβλεψη της Χρύσας, αποκλείουν τον προαύλιο χώρο του Κολλεγίου, στον οποίο βρέθηκε το πτώμα του άτυχου γυμναστή. Ξαφνικά όλοι είναι ύποπτοι, αλλά η Χρύσα μοιάζει αποφασισμένη να υποστηρίξει τον Σταματάκη, τον οποίο η ίδια είχε λυκειάρχη.

Τα πρόσωπα αρχίζουν να φανερώνονται, αν και παράλληλα όλοι έχουν να κρύψουν ένα κομμάτι της αλήθειας. Ποιος ήταν πραγματικά ο καθηγητής Γυμναστικής στο σχολείο; Ποιες οι σχέσεις του με τη διεύθυνση και ορισμένους γονείς; Ποια ήταν η πραγματική σχέση του με τη Δέσποινα, τη σύζυγο του Σταματάκη;

Ο Νικόλας αισθάνεται ότι ο γυμναστής προσπάθησε για κάποιο λόγο να τον αποτρέψει από το να δεχτεί τη θέση στο καινούριο σχολείο. Αντί όμως ο φόνος να τον αποθαρρύνει, ο Νικόλας αποφασίζει να μπει στον λαμπερό αυτό κόσμο των επικίνδυνων μυστικών και δύναμης. Τώρα πλέον είναι ένας ορκισμένος κυνηγός του κακού και έπειτα από όσα βίωσε ο ίδιος τους τελευταίους μήνες, αποδέχεται την πρόταση του νέου λυκειάρχη, για να εξερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση.