Για δεύτερη μέρα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της Τετάρτης τα σωματεία και οι ενώσεις των εκπαιδευτικών ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» – όπως το χαρακτηρίζουν – το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή και ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου καθώς και την απόσυρση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και στηρίζουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, σωματεία καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις διήμερες απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.

Καθώς η ψηφοφορία του νομοσχεδίου προγραμματίστηκε για σήμερα το μεσημέρι, οι ομοσπονδίες κήρυξαν για σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, 3ωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος