Το σύνθημα #Μένουμε σπίτι, ένα από τα πιο βασικά μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού, έχει ως βασική προϋπόθεση να έχει κάποιος σπίτι, για να μείνει σε αυτό.

Αυτονόητο για πολλούς, καθόλου αυτονόητο για άλλους, που είναι αναγκασμένοι να μένουν στον δρόμο, όπου και με όποιον τρόπο μπορούν, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Είναι η ώρα που κατευθύνονται στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου βρίσκεται το τετραώροφο κτήριο που στεγάζεται το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, για να ξεκουραστούν για λίγες ώρες με ασφάλεια.

Χθες βράδυ περίμεναν πολλοί έξω από την πόρτα, μέχρι τις 7 που άνοιξε η πόρτα και τους υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι με τα  μικρά τους ονόματα.

«Η Γιώτα η νοσοκόμα του υπνωτηρίου τους θερμομέτρησε και έγινε ο καθιερωμένος έλεγχος στα πράγματα τους, μετά τους έδωσαν το κλειδί για το ντουλάπι τους για να τα αφήσουν. “Πως ήταν η μέρα σας ;” “Είμαστε καλά; ” “Πονάτε κάπου; Συνέβη κάτι ;” “Είσαστε όπως πάντα στο 10, στο 23, στο 37”. Είναι οι αριθμοί των κρεβατιών που θα κοιμηθούν μέχρι τις 7 το επόμενο πρωί και κατά τις 9 θα πάρουν πάλι τους δρόμους», όπως περιγράφει η φωτορεπόρτερ της Eurokinissi Τατιάνα Μπόλαρη, που βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις εικόνες και τις στιγμές στον φωτογραφικό φακό της.