Ένα απίστευτο ατύχημα έγινε χθες, Μεγάλο Σάββατο (04/05) στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του εθίμου των μπότηδων. Συγκεκριμένα, έξω από το δημαρχείο της πόλης, πέταξαν τον μπότη και έπεσε στο κεφάλι μιας γυναίκας η οποία δεν κατάλαβε ότι το έθιμο ήταν σε εξέλιξη και πως ο δρόμος μπροστά από το δημαρχείο ήταν «ζώνη ασφαλείας» και γι’ αυτό το λόγο κανένας άλλος δεν υπήρχε σε εκείνο το σημείο.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (05/05) ενώ έκανε λόγο για «απροσεξία».

«Ευτυχώς δεν είναι τίποτα σημαντικό, είναι πολύ ελαφρά και έφυγε, δεν έμεινε στο νοσοκομείο. Στα εξωτερικά ιατρεία πήγε και έφυγε για το σπίτι της. Ήταν μια απροσεξία. Η μεγάλη μας προσπάθεια να πείσουμε τον κόσμο να είναι προσεκτικός, να αποφύγει τα σημεία που πέφτουν οι στάμνες. Δυστυχώς εκεί υπήρξε μια αμέλεια, μια απροσεξία που οδήγησε σε αυτό το περιστατικό. Μπορεί να χρειάζεται και μια παρατηρητικότητα από αυτούς που ρίχνουν τις στάμνες. Το θέμα έχει λήξει. Είναι ασήμαντο, είναι από αυτά που συμβαίνουν, είναι συνηθισμένα με τόσες χιλιάδες κόσμο που έχουμε στην Κέρκυρα. Με τόση εξάπλωση του εθίμου είναι πιθανό να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πουλημένος.