Πώς είναι δυνατόν να συγκρούστηκαν δύο αεροσκάφη στον διάδρομο και πώς κατάφεραν να βγουν ζωντανοί όλοι από το επιβατηγό Airbus στην Ιαπωνία επιχείρησε να απαντήσει ο κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο ατύχημα που συνέβη στην Πολιτική Αεροπορία. Προφανώς κάποιος έχει κάνει λάθος. Ήδη οι αρχές έχουν απομαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες της τελευταίας στιγμής και γνωρίζουν ποιος έχει κάνει αυτό το ολέθριο λάθος. Προφανώς έχει συμβεί κάποιο ανθρώπινο λάθος και από εκεί και πέρα η εξέλιξη αυτής της κρίσης έχει να κάνει με το ότι για ένα τέτοιου μεγέθους ατύχημα είχαμε τις λιγότερες απώλειες. Η φωτιά σε αυτό το ατύχημα ήταν πολύ μεγάλη. Αυτά τα αεροσκάφη έχουν εξαιρετικές και σκληρές διαδικασίες πιστοποίησης» ανέφερε αρχικά ο κ. Κωνσταντέλλος.

Οι επιβαίνοντες είχαν στη διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο για το οποίο έχει σχεδιαστεί το αεροσκάφος. Αν αυτό δεν ήταν εφικτό, δηλαδή να εκκενωθεί σε 2 λεπτά, δεν θα μπορούσε το συγκεκριμένο αεροσκάφος να πάρει πιστοποίηση» σημείωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.