Η BMW προχώρησε σε τεχνολογική και σχεδιαστική αναβάθμιση για την αμιγώς ηλεκτρική τετρακίνητη i4 και την Σειρά 4 Gran Coupé. Όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης της Σειράς 4 Gran Coupé συνδυάζονται τώρα στάνταρ με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Επιπλέον, έχουν γίνει στοχευμένες τροποποιήσεις για το εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ το αναβαθμισμένο iDrive διαθέτει Quick Select και πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η εμπρός όψη ενισχύεται οπτικά χάρη σε μια ανανεωμένη μάσκα με επιφάνεια που είναι κλειστή κατά το ήμισυ (BMW i4) / έχει δομή πλέγματος και πλαίσιο μάσκας σε ματ χρώμιο στάνταρ ή σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα προαιρετικά. Εντυπωσιακοί προβολείς με νέα δομή για τις μονάδες LED. Κάθετες πηγές φωτός για τις λειτουργίες πλευρικών φώτων, φώτων ημέρας και φλας. Τα αυτοκίνητα με το προαιρετικό Comfort Access εξοπλίζονται με το νέο Welcome Light Animation. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, τα φώτα πόλης και τα αποκλειστικά πίσω φώτα Laserlight διατίθενται προαιρετικά για την M4 CSL.

Το προαιρετικό πακέτο M Sport περιλαμβάνει τώρα πίσω διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και απολήξεις για το σύστημα εξαγωγής με μεγαλύτερη διάμετρο 100 χλστ. Το πακέτο M Sport Pro και το εξωτερικό πακέτο Μ Carbon είναι διαθέσιμα από το εργοστάσιο.

Οι νέοι μεταλλικοί χρωματισμοί Cape York και Fire Red προστίθενται στη γκάμα των εξωτερικών χρωμάτων, ενώ πρόσθετες δυνατότητες εξατομίκευσης προκύπτουν χάρη στις νέες αεροδυναμικές ζάντες M 19” και BMW Individual 20” με σχεδίαση διπλών ακτίνων.

Το καινοτόμο και σπορ εσωτερικό διαθέτει Curved Display και νέας σχεδίασης τιμόνια. Επίσης, τιμόνι δύο ακτίνων με πολυγωνική στεφάνη και φωτιζόμενα κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών στάνταρ. Για τα μοντέλα M Performance διατίθενται προαιρετικά δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων με
στεφάνη με επίπεδο κάτω μέρος και διακριτική σήμανση στη θέση της ευθείας ή με κόκκινη σήμανση και διακοσμητικές ραφές στα χρώματα της BMW M. Τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης διαθέτουν τώρα στάνταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Τα σπορ καθίσματα με διάτρητη επένδυση Sensatec είναι στάνταρ. Οι μαύρες επιφάνειες καθισμάτων στο νέο M Performtex αποτελούν μέρος του πακέτου M Sport ή διατίθενται στάνταρ στα μοντέλα M Performance. Η προαιρετική δερμάτινη επένδυση Vernasca με διακοσμητικό καπιτονέ προσφέρεται τώρα και στη νέα δίχρωμη παραλλαγή Black/Red. Η επένδυση από δέρμα Merino BMW Individual σε τρία χρώματα διατίθεται επίσης προαιρετικά.

Ο πίνακας οργάνων έχει με μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων λόγω της ψηφιοποίησης, ενώ ο χειρισμός των λειτουργιών εξαερισμού και κλιματισμού και της προαιρετικής θέρμανσης καθισμάτων και τιμονιού μπορεί τώρα να πραγματοποιείται μέσω αφής στην οθόνη ελέγχου, με φωνητική εντολή και (στην περίπτωση του εξαερισμού) από τα νέα χειριστήρια ρύθμισης των αεραγωγών.

Οι προσθήκες στον βασικό εξοπλισμό για τη νέα i4 και τη νέα Σειρά 4 Gran Coupé περιλαμβάνουν επίσης ατμοσφαιρικό φωτισμό (με πρόσθετο φωτισμό στο περίγραμμα των νέων κεντρικών αεραγωγών) καθώς και το πακέτο εσωτερικών και εξωτερικών καθρεπτών. Επίσης, διατίθεται – προαιρετικά – πίνακας οργάνων Luxury με επένδυση Sensatec με ακόμα πιο εκλεπτυσμένη δομή της επιφάνειας της, ενώ νέο είναι το γυαλί Crafted Clarity για επιλεγμένα χειριστήρια.

Το 4θυρο κουπέ αμάξωμα έχει πέντε καθίσματα και ευρύχωρο πορτμπαγκάζ με μεγάλο άνοιγμα και χωρητικότητα για όλες τις εκδόσεις της i4 και της Σειράς 4 Gran Coupé που μπορεί να αυξηθεί από 470 έως και 1.290 λίτρα. Η αμιγώς ηλεκτρική i4 διατίθεται τώρα σε τέσσερις εκδόσεις. Την xDrive40 (με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, ισχύ 401 ίππων και αυτονομία 444 – 548 χλμ στον κύκλο WLTP), την M50 xDrive, την i4 eDrive40 και την i4 eDrive35. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης Combined Charging Unit για την i4 επιτρέπει φόρτιση AC με μέγιστη ισχύ 11 kW και φόρτιση DC έως 205 kW (i4 eDrive35: 180 kW). Όλες οι εκδόσεις της i4 είναι κατάλληλες για συνδεδεμένη οικιακή φόρτιση (Connected Home Charging) στην πρώτη ομάδα πιλοτικών αγορών. Στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή η βελτιστοποιημένη φόρτιση με βάση την ηλιακή ενέργεια και το φορτίο. Ομοίως, με την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος, είναι δυνατή η βελτιστοποιημένη φόρτιση βάσει κόστους με τη χρήση ενός δυναμικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας. Το Plug & Charge Multi Contract επιτρέπει την άνετη φόρτιση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η νέα Σειρά 4 Gran Coupé διατίθεται με μία ποικιλία κινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τον 6κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με απόδοση 374 ίππων για την M440i xDrive Gran Coupé, καθώς και δύο 4κύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν 6κύλινδρο εν σειρά diesel καθώς και έναν 4κύλινδρο diesel. Οι 6κύλινδροι εν σειρά κινητήρες και ο 4κύλινδρος diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport είναι στάνταρ για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πισωκίνητης διάταξης είτε σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive, ανάλογα με το μοντέλο.

Στη νέα i4 και στη νέα Σειρά 4 Gran Coupé, το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με Servotronic, το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης και το σύστημα ελέγχου ολίσθησης των τροχών (ARB) με αισθητήρα ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (near-actuator wheel slip limitation) είναι στάνταρ. Η ανάρτηση M Sport, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση M με σπορ τιμόνι με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού και τα φρένα M Sport μπορούν να προστεθούν στα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο M Sport. Επιπλέον, η i4 διαθέτει στάνταρ αερανάρτηση στον πίσω άξονα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Speed Limit Info, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Parking Assistant, Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Τα Driving Assistant Professional με Steering & Lane Control Assistant και Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, καθώς και το Parking Assistant Plus διατίθενται προαιρετικά.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας i4 και της νέας Σειράς 4 Gran Coupé περιλαμβάνει iDrive με Quick Select που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Operating System 8.5.

Στη νέα αρχική οθόνη με κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών σε ένα μόνο επίπεδο, η γρήγορη πρόσβαση QuickSelect επιτρέπει την άμεση επιλογή λειτουργιών χωρίς να χρειάζεται είσοδος σε υπομενού. Η μπάρα μενού στο κάτω άκρο της οθόνης ελέγχου επιτρέπει τώρα επίσης την άμεση
πρόσβαση στις λειτουργίες ελέγχου του συστήματος κλιματισμού, ενώ ο προσωπικός βοηθός Intelligent Personal Assistant προσφέρει πρόσθετες γλώσσες και νέα γραφικά.

Το Live Cockpit Plus με σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud είναι στάνταρ. Το προαιρετικό Live Cockpit Professional περιλαμβάνει επιπλέον το Head-Up Display και προβολή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented View) στην οθόνη ελέγχου ή στον πίνακα οργάνων.

Επίσης, το My BMW App επιτρέπει την επισκόπηση της κατάστασης του οχήματος και τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών από απόσταση, ενώ μέσω του My BMW App είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος της διαδικασίας φόρτισης και του pre-conditioning για την i4.

Η παραγωγή όλων των εκδόσεων του μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο. Το παγκόσμιο λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην αγορά ξεκινά τον Ιούλιο του 2024.

Εκδόσεις
I4

  • i4 eDrive35:
    Τεχνολογία eDrive 5ης γενιάς, ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα.
    Ισχύς συστήματος: 286 hp στις 6.000 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 0 – 4.500 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 6,0 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 19,3 –
    15,1 kWh/ 100 km.
    Αυτονομία: 386 – 500 Km στον κύκλο WLTP.
    Κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: A.
  • i4 eDrive40:
    Τεχνολογία eDrive 5ης γενιάς, ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα.
    Ισχύς συστήματος: 340 hp στις 8.000 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 430 Nm στις 0 – 5.000 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 5,6 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 19,4 –
    15,4 kWh/ 100 km.
    Αυτονομία: 468 – 600 km στον κύκλο WLTP.
    Κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: A.
  • i4 xDrive40:
    Τεχνολογία eDrive 5ης γενιάς, ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα και
    ένας στον πίσω άξονα, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης xDrive.
    Ισχύς συστήματος: 401 hp στις 8.000 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 600 Nm στις 0 – 5.000 rpm.
  • Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 5,1 δευτερόλεπτα.
  • Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 20,5 –
  • 16,6 kWh/ 100 km.
  • Αυτονομία: 444 – 548 km* στον κύκλο WLTP.
  • Κατηγορία (ες) εκπομπών: A.
  • i4 M50 xDrive:
    Τεχνολογία eDrive 5ης γενιάς, ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα και
    ένας στον πίσω άξονα, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive.
    Ισχύς συστήματος: 544 hp.
    Μέγιστη ροπή: 795 Nm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 3,9 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 22,0 –
    17,5 kWh/ 100 km.
    Αυτονομία: 413 – 522 km στον κύκλο WLTP.
    Κατηγορία (ες) εκπομπών: A.

Νέα Σειρά 4 Gran Coupé:

  • 420i Gran Coupé:
    4κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic.
    Χωρητικότητα: 1.998 cc, ισχύς: 184 hp στις 5.000 – 6.500 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 300 Nm στις 1.350 – 4.000 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 7,9 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 7,3 – 6,6
    l/100 km.
    Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 166 – 150 g/km.
    Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: F – E.
  • 430i xDrive Gran Coupé:
    4κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic, xDrive.
    Χωρητικότητα: 1.998 cc, ισχύς: 245 hp στις 4.500 – 6.500 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.600 – 4.000 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 6,1 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 7,9 – 7,1
    l/100 km.
    Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 179 – 162 g/km.
    Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: G – F.
  • M4 40i xDrive Gran Coupé:
    6κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (8
    kW/11 hp), 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic, xDrive.
    Χωρητικότητα: 2.998 cc, ισχύς: 374 hp στις 5.500 – 6.500 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 500 Nm στις 1.900 – 5.000 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 4,7 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 8,7 – 8,2
    l/100 km .
    Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 199 – 186 g/km.
    Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: G.
  • 420d Gran Coupé: [ 420d xDrive Gran Coupé ]:
    4κύλινδρος εν σειρά diesel κινητήρας, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (11 hp),
    8τάχυτο κιβώτιο Steptronic [xDrive].
    Χωρητικότητα: 1.995 cc, ισχύς: 190 hp στις 4.000 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.750 – 2.500 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 7,3 δευτερόλεπτα [7,6 δευτερόλεπτα].
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 5,5 – 4,9
    l/100 km) [5,9 – 5,2 l/100 km].
    Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 146 – 130 g/km
    [156 – 138 g/km].
    Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: E – D
    [F – E].
  • 430d xDrive Gran Coupé:
    6κύλινδρος εν σειρά diesel κινητήρας, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (11 hp),
    8τάχυτο κιβώτιο Steptronic, xDrive.
    Χωρητικότητα: 2.993 cc, ισχύς: 286 hp στις 4.000 rpm.
    Μέγιστη ροπή: 650 Nm στις 1.500 – 2.500 rpm.
    Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 5,3 δευτερόλεπτα.
    Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 6,3 – 5,7
    l/100 km.
    Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 166 – 150 g/km.
    Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2 : F – E.