Έπεσε η αυλαία στα playout της Super League, με τους Αρκάδες και τους Αγρινιώτες να παίρνουν εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Ατρόμητο και ΟΦΗ αντίστοιχα, τους Σερραίους να κερδίζουν την Κηφισιά, ενώ ισόπαλοι αναδείχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος.

Ολοκληρώθηκε η δράση στα playout του φετινού πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ήταν ήδη γνωστό πως έχουν υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Κηφισιά. Το μοναδικό κίνητρο σ’ αυτή την τελευταία αγωνιστική, ήταν η κορυφή του ειδικού μίνι πρωταθλήματος, την οποία τελικά πήρε ο Πανσερραϊκός σε ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους Αρκάδες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Ζουγλή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Ο ίδιος είχε τις πρώτες τελικές του αγώνα, απειλώντας την εστία του Τσιντώτα στο 4′ και στο 6′, όμως είδε την μπάλα να φεύγει άουτ και στις δύο περιπτώσεις. Σταδιακά, ο Ατρόμητος προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση και είδε τον Βαλένσια στο 25′ να βγαίνει σε θέση βολής, όμως πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα ο Άλβαρες. Στο 34′, σε γρήγορη αντεπίθεση του Αστέρα, ο Ζουγλής βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, όμως πριν εκτελέσει, ο Κιβρακίδης του τσίμπησε την μπάλα από πίσω. Tελικά, οι Αρκάδες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Αστέρα πάτησαν περιοχή με τον Παλάσιος να σουτάρει και τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μουνάφο που έκανε το σουτ για να ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 1-0 στο 70′. Πέντε λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Τσιντώτας πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή επέμβαση και σταμάτησε την προσπάθεια του Ζουγλή.

ΓΚΟΛ: 70′ Μουνάφο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36′ Παλάσιος, 63′ Άλβαρες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (85′ Τριμμάτης), Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Καραμάνης (67′ Φριντζόνσον), Γκονζάλες, Κούεν (73′ Καμαρά), Βαλένσια (73′ Αντζιέλσκι), Τζοβάρας (67′ Γιουμπιτάνα), Βέργος.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής (90′ Κακαδιάρης), Ατιένθα, Γκρόζντανιτς, Αλβάρες, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (73′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (61′ Μουνάφο), Παλάσιος (72′ Καλτσάς), Ζουγλής, Μπαρτόλο, Μάντζης (61′ Αγγελάκης).

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOUTS / ÏÖÇ – ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ αρκετά νωρίς, με ένα υπέροχο γκολ από τον Καρέλη. Ο Ντουάρτε έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, με τον Έλληνα επιθετικό με ένα γυριστό σουτ να νικάει τον Χριστογεώργο για το 1-0 στο 6′. Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου, οι Αγρινιώτες είχαν μία νέα καλή ευκαιρία. Ο Ντουάρτε έκανε την σέντρα, ο Μπουζούκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στο σώμα του Γιαννούλη. Στο 33′ ο ΟΦΗ έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ισέκα βρέθηκε στην περιοχή, έκανε την ενέργεια και το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παναιτωλικός διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε την κίνηση και τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μπουζούκη να έρχεται και με το αριστερό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο ΟΦΗ κατάφερε στο 65′ να μειώσει στο σκορ. Ο Αποστολάκης έγινε αποδέκτης μιας ωραίας μπαλιάς από τον Τοράλ και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

ΓΚΟΛ: 65′ Αποστολάκης / 6′ Καρέλης, 46′ Μπουζούκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 89′ Ριέρα / 25′ Μπρούνο Ντουάρτε

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Θεοδοσουλάκης (56′ Μαρινάκης), Θοράρινσον, Γιαννούλης (57′ Γιαννούλης), Λουκάο, Γκλάζερ, Γκαγέγκος (57′ Μπάκιτς), Αποστολάκης (76′ Μοσκέρα), Τοράλ (76′ Νέιρα), Ριέρα, Λέγια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Λιάβας, Μπρούνο Ντουάρτε, Τορεχόν (86′ Τσιγγάρας), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες, Φρεντερίκο Ντουάρτε (71′ Νικολάου), Μπουζούκης (79′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (71′ Μπελεβώνης), Ντίαζ (70′ Λομόνακο).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 2-0

Καλύτερη ήταν η ομάδα των βορείων προαστίων στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι από τις στημένες φάσεις που είχε. Σε μία από αυτές, ένα κόρνερ συγκεκριμένα, ο Νίνης ανέλαβε την εκτέλεση και ο Οζέγκοβιτς έκανε την γυριστή κεφαλιά, όμως δεν ανησύχησε ο Τσομπανίδης, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα στο 9′. Στο 31′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανσερραϊκό. Ο Χατζηστραβός μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Νικοπολίδης τον σταμάτησε και στη συνέχεια ο Μπετανκόρ αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Το δεύτερο μέρος άρχισε, όπως και το πρώτο, με την Κηφισιά να έχει μία καλή ευκαιρία. Ο Σπίνος έπιασε μια κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ, αυτή πήρε περίεργη τροχιά, αλλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσομπανίδη στο 51′. Τρία λεπτά μετά, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Στάικο. Ο μέσος των Σερραίων έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνιά του Νικοπολίδη. Στο 58′ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Χατζηστραβός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 58′. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τον δείκτη του σκορ, ωστόσο ο Μπέργκστρεμ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά στο τρίτο λεπτό καθυστερήσεων.

ΓΚΟΛ: 54′ Στάικος, 58′ Χατζηστραβός
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 73′ Στάικος, 78′ Σοφιανός / 48′ Παρράς, 86′ Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Τσομπανίδης, Πηλέας, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Στάικος (76′ Μορέιρα), Ουεντραόγκο, Μούργος (46′ Τομάς), Χατζηστραβός (80′ Παπαβασιλείου), Μασκανάκης (46′ Σοφιανός), Μπετανκόρ (66′ Άλεκσιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ: Νικοπολίδης, Σμπώκος, Σπίνος, Βαφέας, Παρράς, Κωνσταντακόπουλος, Νίνης (81′ Τσάπαν), Μενέντεθ (57′ Μπιφουμά), Σάντος (82′ Τσανάτζια), Τεττέι, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΟΛΟΣ 1-1

Ένας μονόλογος των Ηπειρωτών ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα στους «Ζωσιμάδες», καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο, «σφυροκοπώντας» την εστία του Παπαδόπουλου. Στο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κόντε, έπειτα από γύρισμα του Κύρκου, ενώ στο 14′ ο Ισπανός φορ είδε τον τερματοφύλακα του Βόλου να διώχνει δύσκολα το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, παρόμοια φάση με πρωταγωνιστές τους ίδιους παίκτες και τον Παπαδόπουλο να κάνει νέα σημαντική επέμβαση σε προσπάθεια του Κόντε. Το δεύτερο μέρος άρχισε από εκεί που σταμάτησε το πρώτο, με τους παίκτες του ΠΑΣ να δημιουργούν ευκαιρίες και στο 56′ βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων, με τον Ροσέρο να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή και τον Τζίμα να την στέλνει προ κενής εστίας στα δίχτυα για το 1-0. Ο Βόλος ισοφάρισε κόντρα στη ροή του ματς στο 89′. Ο Ασεχνούν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μωραΐτης αφύλακτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

ΓΚΟΛ: 56′ Τζίμας / 89′ Μωραϊτης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: –

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Πανάγου, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (68′ Καραχάλιος), Τζίμας (69′ Μίνα), Ροσέρο (83′ Ναούμης), Κύρκος (57′ Μπεγκάλα), Κόντε (82′ Λεό).

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Τάχατος (84′ Γκαρσία), Καλογερόπουλος, Μύγας (66′ Άλχο), Ασλανίδης (23′ Ράσιτς), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπερτόγλιο (66′ Ασεχνούν), Κίτσος, Κόμπα, Μωραΐτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των playouts:

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-1
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2
Πανσερραϊκός – Κηφισιά 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 1-1