Ανάστατοι είναι οι γονείς μαθητών και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου στη Λακκόπετρα Δυτικής Αχαΐας καθώς όπως καταγγέλλουν τα παιδιά τους κάνουν μάθημα μαζί με τα κουνάβια. Τα ζώα έχουν τρυπώσει στη σκεπή του κτιρίου, με συνέπεια να υπάρχει έντονη δυσοσμία και τα παιδιά να διατρέχουν τον κίνδυνο των μολύνσεων, και της υγειονομικής βόμβας που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια τους.

Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει γενικά κτιριακά προβλήματα με πολλά από τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους τα κουνάβια με αποτέλεσμα τα μαθήματα στο σχολείο να γίνονται κάτω από τριτοκοσμικές, όπως λένε, συνθήκες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κεντρικό κτίριο, όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα, στεγάζονται δύο τάξεις δημοτικού, μία αίθουσα πληροφορικής, η αίθουσα του νηπιαγωγείου και το γραφείο του διευθυντή. Πριν ένα χρόνο, ειδικοί του δήμου, διενήργησαν έλεγχο και εντόπισαν την έντονη παρουσία των ζώων, χωρίς όμως να μπορέσουν να δώσουν λύση μιας και όπως ανέφεραν ο «πάτος» της σκεπής ήταν διπλός και δεν μπορούσαν να βρουν πού ακριβώς έχουν φωλιάσει τα κουνάβια.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας θα στείλει κλιμάκιο για να κάνει αυτοψία στο σχολικό συγκρότημα και να προχωρήσει στις περαιτέρω διαδικασίες για να παύσει το πρόβλημα. Το σχολικό συγκρότημα της Λακκόπετρας είναι από το 1957 και μαζί με τα έξι κοντέινερ έχει πολλά προβλήματα, όπως και τα περισσότερα σχολεία του δήμου που βρίσκονται δίπλα σε χωράφια. Εκπαιδευτικοί και μαθητές εδώ και ένα χρόνο συμβιώνουν με τα κουνάβια και ζητούν από τους αρμόδιους να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση.