Και σήμερα η κακοκαιρία Ντάνιελ θα δώσει πολύ ισχυρά φαινόμενα, ωστόσο και αύριο φαίνεται ότι θα πλήττει τις ίδιες περιοχές με μεγάλο όγκο νερού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη. Παρόλο που ο καιρός θα βελτιωθεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, φαίνεται από την Κυριακή αυτό το βαρομετρικό χαμηλό να ανηφορίζει και να επηρεάζει τμήματα του νοτίου Αιγαίου.

Οι περιοχές στις οποίες χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή είναι οι εξής: Χαλκιδική, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Αττική – Βοιωτία και ανατολική Πελοπόννησος.

Σήμερα πάντως στην Αττική αναμένεται να είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα κυρίως στη δυτική και βόρεια Αττική. «Θα έχουμε κατά διαστήματα κάποια περάσματα από ισχυρές καταιγίδες, σε καμία βέβαια περίπτωση τα φαινόμενα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις περιοχές της Μαγνησίας και του Πηλίου. Είναι άλλος ο μηχανισμός που δημιουργεί αυτές τις καταιγίδες. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε και εδώ σε εγρήγορση, ο Σαρωνικός είναι ακόμη αρκετά θερμός και ο νότιος Ευβοϊκός με αποτέλεσμα αυτές οι καταιγίδες να δύναται να είναι πιο ισχυρές σε αυτές τις περιοχές της Αττικής».

Θα πάμε έτσι μέχρι και αύριο το βράδυ, από Παρασκευή μιλάμε για ομαλοποίηση, σημείωσε ο μετεωρολόγος.