Οι αναταράξεις του χρηματιστηρίου της Wall Street συνεχίζονται, μόνο που αυτή την φορά ενδέχεται να υπάρχει «φως» στο τούνελ, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές του αμερικανού πετρελαίου, ενώ παράλληλα οι αναλυτές ελπίζουν να αρχίσει να επιβραδύνεται ο πληθωρισμός των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το businessinsider.in, το λιανικό εμπόριο έσωσε την κατάσταση, καθώς μεγάλες αλυσίδες ανακοίνωσαν μια σειρά από εκπτώσεις, που έπεισαν τους καταναλωτές να βγουν από το σπίτι τους και να πάνε να ψωνίσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, η οποίες κατρακύλησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Εταιρείες όπως η Dollar Tree και η Dollar General έδωσαν νέα ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό να σημειώσει άνοδο 3,43% και το brent 2,88% και πλέον κινείται σε επίπεδα οριακά κάτω από τα 115 δολάρια ανά βαρέλι.

Χαρακτηριστικά, ο Todd Vasos, Διευθύνων Σύμβουλος της Dollar General, ανέφερε ότι «παρά τους συνεχιζόμενους αντίθετους ανέμους λόγω των πιέσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του αυξημένου πληθωρισμού, παραμείναμε επικεντρωμένοι στον έλεγχο του τι μπορούμε να ελέγξουμε και προσφέραμε σταθερά οικονομικά αποτελέσματα».

Παρόλα αυτά, οι οικονομολόγοι παραμένουν ανήσυχοι, καθώς δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ο ιστότοπος investors.com αναφέρει ότι μεγάλοι κερδισμένοι βγήκαν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου παρά όσες δραστηριοποιούνται στα πετρέλαια, καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος νέας υποχώρησης της τιμής, λόγω του ιστορικού πληθωρισμού των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones λοιπόν, κέρδιζε πάνω από 550 μονάδες, ενώ την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο που έφτασε το 3,01%, κατέγραφε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος «υπέφερε» τις τελευταίες 7 εβδομάδες.