Με τον καιρό για την ημέρα της 25ης Μαρτίου να δείχνει ανοιξιάτικος, αδράξτε την ευκαιρία και βγείτε έξω για να γιορτάσετε την εθνική μας επέτειο. Η ημέρα προστάζει καθιερωμένο μπακαλιάρο και τα στέκια που θα βρείτε παρακάτω θα σας τον σερβίρουν φρέσκο και λαχταριστό. Όπως ακριβώς πρέπει αν τον απολαύσετε.

Η Παλιά Φάβα

Η παλιά φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, με την κυρία Ντίνα στην κουζίνα της Παλιάς Φάβας (Αχαίων 38, Π. Φάληρο) να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της. Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι γι αυτό που κάνει, η κυρία Ντίνα γεμίζει τις κατσαρόλες της καθημερινά με διαφορετικά μαγειρευτά, βασισμένα πάντα στις φρέσκες πρώτες ύλες. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου το μενού θα περιλαμβάνει και παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Από τις πιο θρυλικές ταβέρνες όχι μόνο στον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων (νο 41) στην Πλάκα, όπου εντοπίζεται, αλλά και όλης της Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου λειτουργούν από το 1865 και σερβίρουν αδιάλειπτα στο πέρασμα του χρόνου τον περίφημο τηγανητό τους μπακαλιάρο, σε καθημερινή βάση. Λιγοστά σκαλάκια σας οδηγούν σε αυτήν την υπόγεια πλακιώτικη ταβέρνα όπου η αυθεντική ατμόσφαιρα της κλασικής μπακαλοταβέρνας κυριαρχεί στο χώρο.

Το Ουζερί του Λάκη

Οι συστάσεις, τουλάχιστον για τους μερακλήδες της πόλης, είναι περιττές. Το ουζερί του Λάκη δίπλα ακριβώς στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο στέκι που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Την τιμητική τους εδώ έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, τα γευστικά μαγειρευτά και η αυθεντική ρακή από την Κρήτη.

Αντωνία

Ψαροταβέρνα η Αντωνία

Τίμια ψαροταβέρνα στην Καλλιθέα, με γενναίες και πολύ γευστικές μερίδες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Η μαγειρική τέχνη της κυρίας Αντωνίας συγκεντρώνει αμέτρητο κόσμο από διάφορα σημεία της Αττικής στο φιλικό περιβάλλον της ταβέρνας σε ένα τζιτζιφιώτικο στενό (Ισμήνης 36), όπου οι ψητές γαρίδες, οι σαρδέλες στα κάρβουνα και τα αχνιστά μύδια συγκαταλέγονται στα κορυφαία πιάτα. Η χαμογελαστή εξυπηρέτηση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα στα συν.

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Όπως γίνεται κατανοητό και από το όνομα του μεζεδοπωλείου, εδώ την τιμητική του έχει ο μπακαλιάρος -οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και σε οποιαδήποτε εκδοχή, ψητός, τηγανητός και πλακί. Παραδοσιακός και φιλόξενος χώρος στην πλατεία της Άνοιξης, με μια πολύ όμορφη αυλή. Επίσης σερβίρει και πολλούς άλλους νόστιμους μεζέδες.