Δώδεκα ταινίες έχουν προγραμματιστεί να κάνουν πρεμιέρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, ενώ πολλές άλλες αναμένεται να προστεθούν στο πρόγραμμα. Από τη λίστα ξεχωρίζει το Man of Steel του Ζακ Σνάιντερ, η τρίτη ταινία της επιτυχημένης κωμωδίας Hangover καθώς και ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες:

Tad, ο Χαμένος Εξερευνητής (Tad, the Lost Explorer) – 14 Μαρτίου
Passion – 21 Μαρτίου
Movie 43 – 28 Μαρτίου
Τζακ ο Κυνηγός Γιγάντων (Jack the Giant Slayer) – 4 Απριλίου
Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) – 16 Μαΐου
The Company You Keep – 23 Μαΐου
The Hangover, Part III – 30 Μαΐου
Άνθρωπος από Ατσάλι (Man of Steel) – 20 Ιουνίου
300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας (300: Rise of an Empire) – 22 Αυγούστου
Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς (Pacific Rim) – 12 Σεπτεμβρίου
The Conjuring – 26 Σεπτεμβρίου
We’re the Millers – 3 Οκτωβρίου

Tad, ο Χαμένος Εξερευνητής (Tad, the Lost Explorer) – 14 Μαρτίου

Σκηνοθεσία: Eνρίκε Γκάτο

Ισπανοί και Γάλλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, το 2012, στο ισπανικό animation «Tad ο Χαμένος Εξερευνητής «. Η ταινία ήταν δεύτερη σε εισπράξεις, στο ισπανικό box office, την περσινή χρονιά, μπροστά απ’ όλα τα μεγάλα αμερικάνικα blockbusters.

Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες ενός κοινού θνητού που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος ήρωας… και θα δει την ευχή του, να γίνεται πραγματικότητα.

Η σκηνοθεσία είναι του Ενρίκε Γκάτο, στην πρώτη του ταινία, μεγάλου μήκους. Ο σκηνοθέτης έχει κερδίσει βραβείο για το καρτούν μικρού μήκους, «Tadeo Jones and the Basement of Doom», στα ισπανικά κινηματογραφικά βραβεία, το 2008.

Passion – 21 Μαρτίου

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Ντε Πάλμα
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Νούμι Ράπας, Πολ Άντερσον

Ένα ερωτικό θρίλερ στα χνάρια των «Dressed to Kill» και «Βασικό Ένστικτο», remake του γαλλικού θρίλερ, «Η Αντίζηλος» («Love Crime»), του Αλέν Κορνό, με τις Κριστίν Σκοτ Τόμας και Λουντβίν Σανιέ.
Το «Passion» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, διηγείται την ιστορία ενός αγώνα δύναμης και εξουσίας μεταξύ δύο γυναικών, στον αδυσώπητο κόσμο των επιχειρήσεων.

Η Κριστίν διαθέτει τη φυσική κομψότητα και την ανεπιτήδευτη άνεση που έχουν συνήθως οι άνθρωποι που διατηρούν μια υγιή σχέση με το χρήμα και την εξουσία. Η αθώα, χαριτωμένη και εύπλαστη προστατευόμενη της, η Ίζαμπελ, είναι γεμάτη καινοτόμες ιδέες που η Κριστίν «κλέβει» χωρίς ενδοιασμούς. Άλλωστε, οι δυο τους είναι ομάδα!

Η Κριστίν αρέσκεται να ασκεί τον έλεγχο της, επί της νεότερης γυναίκας, οδηγώντας την κάθε φορά ένα βήμα πιο βαθιά στο παιχνίδι της αποπλάνησης, της χειραγώγησης, της εξουσίας και της ταπείνωσης.

Όταν όμως η Ιζαμπέλ θα κοιμηθεί με έναν από τους εραστές της Κριστίν, θα ξεσπάσει πόλεμος. Τη νύχτα της δολοφονίας, η Ίζαμπελ παρακολουθεί μπαλέτο, ενώ η Κριστίν δέχεται μια διαφορετική πρόσκληση. Από ποιον όμως; Η Κριστίν λατρεύει τις εκπλήξεις…
Γυμνή θα πάει να συναντήσει τον μυστηριώδη εραστή της που την περιμένει στο υπνοδωμάτιό της…

Movie 43 – 28 Μαρτίου

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι, Μπόμπι Φαρέλι, Μπρετ Ράτνερ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γκρίφιν Ντιούν
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Ούμα Θέρμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Κλόι Μόρετζ, Ναόμι Γουότς, Λιβ Σράιμπερ, Άννα Φάρις, Σαμ Ρόκγουελ, Τζάστιν Λονγκ, Τζούλιαν Μουρ

Και ποιος δεν πρωταγωνιστεί στη νέα κωμωδία των Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι «Movie 43»: Χιου Τζάκμαν, Ούμα Θέρμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζούλιαν Μουρ, Κλόι Μόρετζ, Νάομι Γουότς, Λιβ Σράιμπερ, Άννα Φάρις και πολλά ακόμη αστέρια του Χόλυγουντ. Οι σκηνοθέτες μιας από τις πλέον κλασικές κωμωδίες των 90ies, «Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη», θα συνεργαστούν με πασίγνωστους σκηνοθέτες κωμωδιών, σε μια σειρά μικρών ιστοριών που στο φινάλε της ταινίας, θα συνδεθούν όλες μεταξύ τους. Το «Movie 43» ακολουθεί την παράδοση των ταινιών «Kentucky Fried Movie» και «Groove Tube», έχοντας μια δόση από τα «Paris Je Τ’Aime» και «New York, I Love You».

Τζακ ο Κυνηγός Γιγάντων (Jack the Giant Slayer) – 4 Απριλίου

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Χουλτ, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Ίαν Μακ Σέιν, Στάνλεϊ Τούτσι, Έλινορ Τόμλινσον, Μπιλ Νάι

Μετά τα δυο πρώτα «X-Men», ο Μπράιαν Σίνγκερ («The Usual Suspects», «Valkyrie») επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη και στο είδος της φαντασίας, με την μεταφορά στον κινηματογράφο, του κλασικού παραμυθιού «Jack the Giant Killer».

Πρόκειται για αγγλικό παραμύθι, αγνώστου μέχρι σήμερα δημιουργού, που ως χρονολογία πρώτης δημοσίευσης ή αναφοράς θεωρείται το 1711. Σε πολλές από τις παραλλαγές του, ήρωας είναι ένα φτωχό αγόρι από την επαρχία που σκοτώνει μοχθηρούς γίγαντες, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Αρθούρου. Στην 3D κινηματογραφική μεταφορά του Σίνγκερ, πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο ο Νίκολας Χουλτ («A Single Man», «X-Men: First Class»). Δίπλα του, οι Γιούαν Μακ Γκρέγκορ («Moulin Rouge», «The Ghost Writer»), Ίαν Μακ Σέιν (τηλεοπτικά «Deadwood», «The Pillars of the Earth»), Στάνλεϊ Τούτσι («The Lovely Bones», «Easy A»), Έλινορ Τόμλινσον («The Illusionist», «Alice in Wonderland») και Μπιλ Νάι (ταινίες «Χάρι Πότερ», «Love Actually»).

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) – 16 Μαΐου

Σενάριο-σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Ίσλα Φίσερ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Αμιτάμπ Μπαχτσάν,

Ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος/παραγωγός/σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν παρουσιάζει τη νέα μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ. Ο δημιουργός θα δώσει τη δική του χαρακτηριστική οπτική ερμηνεία της κλασικής ιστορίας, αναβιώνοντας μια ολόκληρη εποχή με πρωτόγνωρο τρόπο, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» ακολουθεί τον επίδοξο συγγραφέα Νικ Κάραγουεϊ (στα πρότυπα του ίδιου του Φιτζέραλντ), που φεύγει από τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στην Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Όνειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

The Company You Keep – 23 Μαΐου

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σία ΛαΜπεφ, Σούζαν Σαράντον, Νικ Νόλτε, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρις Κούπερ, Τζούλι Κρίστι, Σαμ Έλιοτ, Μπρένταν Κλίζον, Τέρενς Χάουαρντ, Άννα Κέντρικ, Μπριτ Μάρλινγκ

Η Σάνον Σόλαρς έχει πολλά στο μυαλό της. Οδηγεί σε ένα μοναχικό δρόμο, χαμένη στις σκέψεις της. Ανεβαίνοντας έναν λόφο, πατάει τη διαχωριστική λωρίδα και κινδυνεύει να συγκρουστεί μετωπικά μ’ ένα φορτηγό που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Ταραγμένη πια, σταματάει σε ένα βενζινάδικο. Η Σάνον μοιάζει να είναι μια συνηθισμένη γυναίκα, μέχρι τη στιγμή που θα την κυκλώσουν αυτοκίνητα και πράκτορες του FBI, οι οποίοι την σημαδεύουν, κραδαίνοντας τα σήματά τους.

Ο Τζιμ Γκραντ έχει μια καλή ζωή, δουλεύοντας ως δικηγόρος στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης. Έχει καταφέρει να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του, μεγαλώνοντας παράλληλα την 11χρονη κόρη του, Ίζαμπελ, μετά τον θάνατο της συζύγου του. Ο κόσμος του θα γίνει άνω-κάτω όταν θα ξανασυναντήσει έναν παλιό του φίλο, τον Μπίλι, πηγαίνοντας την κόρη του στο σχολείο. Ο Μπίλι ενημερώνει τον Τζιμ για τη σύλληψη της Σάρον και τον ρωτάει αν μπορεί να την βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο. Ο Τζιμ όμως, δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη.

Η Σάρον συμμετείχε στο παρελθόν σε μια επαναστατική ομάδα, ονόματι «Weather Underground». Τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει μια ληστεία τραπέζης στα τέλη της δεκαετίας του ’70, κατά την οποία πυροβόλησαν και σκότωσαν τον φύλακα της τράπεζας, έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας. Η Σάρον είχε κατηγορηθεί για δολοφονία και τώρα ο Τζιμ θεωρείται ξαφνικά ύποπτος για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκαν στοιχεία και σχέσεις από τον νεαρό και έξυπνο δημοσιογράφο της Albany Times, Μπεν Σούλμπεργκ. Ο Μπεν παίρνοντας πληροφορίες από τις επαφές του τόσο στην περιοχή όσο και στο FBI- αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο Τζιμ είχε εμπλακεί και στη ληστεία και στη δολοφονία.

Επειδή όμως, τα φαινόμενα απατούν, ο Τζιμ, προσπαθώντας να λύσει μια για πάντα την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί, οδηγεί τον Μπεν και το FBI σ’ ένα ανθρωποκυνηγητό σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ. Στόχος του είναι να βρει το τρίτο μέλος της ομάδας που παραμένει ασύλληπτο, την Μίμι Λούρι, και να την πείσει να πει την αλήθεια, ώστε να αποδείξει την αθωότητά του και να σώσει την κόρη του…

The Hangover, Part III – 30 Μαΐου

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Γαλιφιανάκης, Μπράντλεϊ Κουπερ, Εντ Χελμς, Κεν Τζέονγκ, Χέδερ Γκράχαμ, Τζάστιν Μπάρθα, Τζον Γκούντμαν

Ο Τοντ Φίλιπς συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του με το τρίτο μέρος του «The Hangover». Αυτή τη φορά δεν υπάρχει γάμος. Ούτε μπάτσελορ πάρτυ. Άρα, όλα καλά θα πάνε, σωστά; Νομίζετε. Όταν η «αγέλη» θα βγει στο δρόμο, όλα είναι πιθανά και όλα ανατρέπονται.

Άνθρωπος από Ατσάλι (Man of Steel) – 20 Ιουνίου

Σκηνοθεσία: Ζακ Σνάιντερ
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Ράσελ Κρόου, Κέβιν Κόστνερ, Νταϊάν Λέιν, Μάικλ Σάνον

Ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και ότι δεν προέρχεται από τη Γη. Ως νεαρός, θα ξεκινήσει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ’ αυτό τον κόσμο. Αν όμως, θέλει να σώσει τον κόσμο από τον αφανισμό και να αποτελέσει το σύμβολο της ελπίδας για την ανθρωπότητα, θα πρέπει να αφήσει τον ήρωα που κρύβει μέσα του να λάμψει.

Σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ («300», «Watchmen») και παραγωγή Κρίστοφερ Νόλαν (τριλογία «Batman», «Inception», «Memento», «The Prestige»), ο Σούπερμαν ετοιμάζεται να ξαναπετάξει στις κινηματογραφικές αίθουσες, τον Ιούνιο του 2013. Με τίτλο «Man of Steel», στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Χένρι Καβίλ («Immortals»), στον ρόλο του Κλαρκ Κεντ/ Σούπερμαν/ Καλ-Ελ. Δίπλα του θα δούμε την Έιμι Άνταμς, στο ρόλο της Λόις Λέιν, τους Κέβιν Κόστνερ και Νταιάν Λέιν, ως τους θετούς γονείς του Κλαρκ, Τζόναθαν και Μάρθα Κεντ, τον Ράσελ Κρόου, στο ρόλο του Τζορ-Ελ, πραγματικού πατέρα του Κλαρκ και τον Μάικλ Σάνον, στον ρόλο του Στρατηγού Ζοντ, κλασικού κακού στο σύμπαν του Σούπερμαν.

300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας (300: Rise of an Empire) – 22 Αυγούστου

Σκηνοθεσία: Νόαμ Μούρο
Πρωταγωνιστούν: Σάλιβαν Στέιπλετον, Έυα Γκριν, Λένα Χίντεϊ, Χανς Μάθεσον, Ροντρίγκο Σαντόρο

Βασισμένο στο τελευταίο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Φρανκ Μίλλερ «Xerxes». Το νέο «κεφάλαιο» του συγκλονιστικού έπους, μας οδηγεί και αυτή τη φορά μέσω της εκπληκτικής φωτογραφίας που θυμίζει κόμικς, σε ένα καινούργιο πεδίο μάχης – αυτή τη φορά στη θάλασσα – καθώς ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στέιπλετον) επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες και να εξαπολύσει μια επίθεση που πρόκειται να αλλάξει τον ρου της μάχης.

Ο Θεμιστοκλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πολυμελή στρατό του Ξέρξη – του θνητού που έγινε θεός – (Ροντρίγκο Σαντόρο) και της Αρτεμισίας (Έβα Γκριν), της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού.

Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς (Pacific Rim) – 12 Σεπτεμβρίου

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Ίντρις Έλμπα, Ρίνκο Κικούκι, Τσάρλι Ντέι, Ρον Πέρλμαν

Όταν λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων – γνωστά ως Καϊτζού – αρχίζουν να εφορμούν από την θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος που θα στοιχίσει εκατομμύρια ζωές και θα εξαντλήσει τους πόρους της ανθρωπότητας. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι στις επιθέσεις των γιγαντιαίων Καϊτζού, κατασκεύασαν ένα ειδικό όπλο: ογκώδη ρομπότ – τα Τζάγκερ – τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο πιλότους των οποίων οι εγκέφαλοι είναι συνδεδεμένοι με μία γέφυρα νευρώνων. Όμως, ακόμα και τα Τζάγκερ αποδεικνύονται λίγα μπροστά στη μήνη των καϊτζού. Λίγο πριν την οριστική ήττα, οι δυνάμεις που προασπίζονται το ανθρώπινο είδος, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν σε δύο μάλλον απίθανους ήρωες – έναν ξεπεσμένο πρώην πιλότο (Τσάρλι Χάναμ) και έναν άπειρο δόκιμο (Ρίνκο Κικούσι). Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πλοηγήσουν ένα θρυλικό και φαινομενικά ξεπερασμένο Τζάγκερ από το παρελθόν. Αυτοί οι δύο θα κληθούν να προστατέψουν την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τελευταία της ελπίδα πριν την αποκάλυψη.

The Conjuring – 26 Σεπτεμβρίου

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Λίλι Τέιλορ, Ρον Λίβινγκστον

Πριν από το Άμιτιβιλ υπήρξε το Χάρισβιλ. Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία περιγράφει πώς οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, βοήθησαν μια οικογένεια που στοιχειωνόταν από μια σκοτεινή παρουσία, σε μια απομονωμένη φάρμα.

Οι Γουόρεν, αναγκασμένοι να πολεμήσουν μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους.

Η ταινία, «The Conjuring» είναι εμπνευσμένη από το προσωπικό αρχείο των δαιμονολόγων Εν και Λορέιν Γουόρεν. Πρωταγωνιστούν η υποψήφια για Όσκαρ Βέρα Φαρμίγκα («Up in the Air,» «Orphan») και ο Πάτρικ Γουίλσον («Young Adult,» «Prometheus») στους ρόλους των Λορέιν και Έντ αντίστοιχα. Μαζί τους, ο Ρον Λίβινγκστον («Band of Brothers « του HBO) και η Λίλι Τέιλορ («Public Enemies», «Six Feet Under»), στους ρόλους των Ρότζερ και Κάρολιν Περόν (τους κατοίκους της φάρμας).

Το καστ συμπληρώνουν οι Τζόι Κινγκ («Crazy, Stupid, Love»), Σάνλεϊ Κάσγουελ («Detention»), Χάλι Μακ Φάρλαντ (τηλεταινία «Lie to Me»), Μακένζι Φόι («The Twilight Saga: Breaking Dawn») και Κάιλα Ντίβερ στους ρόλους των πέντε θυγατέρων των Περόν, μαζί με την Τζέρλινγκ Τζέρινς (επερχόμενο «World War Z») που ενσαρκώνει την κόρη των Γουόρεν, Τζούντι. Η σκηνοθεσία είναι του Τζέιμς Γουάν («Saw,» «Insidious») και το σενάριο των Τσαντ Χέις & Κάρι Γ. Χέις («The Reaping»).

We’re the Millers – 3 Οκτωβρίου

Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς, Έμα Ρότζερς

Ο Ντέιβιντ Μπερκ (Τζέισον Σουντέικις) είναι ένας μικροέμπορος μαριχουάνας και η πελατεία του αποτελείται απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς – από σεφ μέχρι πολυάσχολες μαμάδες. Σίγουρα όμως, δεν περιλαμβάνει παιδιά – έχει κι αυτός τις αρχές του. Τι θα μπορούσε λοιπόν να πάει στραβά; Τα πάντα! Παρόλο που προσπαθεί να κρατάει χαμηλούς τόνους για προφανείς λόγους, σύντομα θα ανακαλύψει με άσχημο τρόπο ότι τελικά καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη: όταν θα επιχειρήσει να βοηθήσει κάποιους νεαρούς της περιοχής, θα δεχτεί επίθεση από ένα τρίο νταήδων, οι οποίοι θα του πάρουν ό,τι χρήμα και «πραμάτεια» έχει πάνω του, αφήνοντάς τον καταχρεωμένο στον προμηθευτή του, Μπραντ (Εντ Χελμς).

Για να ρεφάρει – και να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα – ο Ντέιβιντ πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα φορτίο με εμπόρευμα, για λογαριασμό του Μπραντ. Πείθοντας με το ζόρι τους γείτονές του – την κυνική στρίπερ Ρόουζ (Τζένιφερ Άνιστον), τον επίδοξο πελάτη του, Κένι (Γουίλ Πούλτερ) και την γεμάτη τατουάζ και πίρσινγκ πιτσιρίκα Κέισι (Έμα Ρόμπερτς), καταφέρνει να καταστρώσει το σχέδιό του. Μια ψεύτικη σύζυγο, δύο υποτιθέμενα παιδιά και ένα τεράστιο γυαλιστερό RV αργότερα, οι «Μίλερ» είναι ήδη καθοδόν προς τα σύνορα για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο που θα κάνει πάταγο.