Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής που δολοφονήθηκε άγρια από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας 1.4.24.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον δολοφόνο της Κυριακής που κρατείται σε ειδικό δωμάτιο στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας ξεσπά για την προσπάθεια που κάνει ο δράστης να πείσει ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Star, η συνεδρία που πραγματοποίησαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού οι τρεις τεχνικοί σύμβουλοι και ο διορισμένος ψυχίατρος με τον δολοφόνο της Κυριακής διήρκησε δύο ώρες. Ο δράστης συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται το έγκλημα που διέπραξε, επιμένει ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ήταν απόλυτα συνεργάσιμος.

Ο πατέρας του κοριτσιού ραγίζει καρδιές μιλώντας στο STAR υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος που του στέρησε την κόρη του τα έχει τετρακόσια.

«Μηδένισε τη ζωή της κόρης μου σε λίγα λεπτά»

«Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουνε; Τους δικαστές; Την αστυνομία; Τους γιατρούς; Εμένα; Που η κόρη μου σαπίζει τώρα στον τάφο της; Και αυτός μας προσποιείται δήθεν ο τρελός; Πως γίνεται αυτό; Πόσο θα τραβήξει κ. Παπανικολάου αυτό; Μήπως να τον αθωώσουμε και στο τέλος; 28 χρόνια από τη ζωή μου, της κόρης μου, τα μηδένισε σε λίγα λεπτά», λέει ο κ. Γρίβας, πατέρας της Κυριακής.  

«Ποιος είναι τρελός; Ένας που οδηγεί στο μηχανάκι του και παρακολουθεί το σπίτι; Που ακολουθεί χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι; Ακολούθησε ένα αυτοκίνητο με την κόρη μου. Δεν τον πήραν χαμπάρι τα παιδιά. Έφθασε μέχρι το τμήμα χωρίς ούτε και η αστυνομία να τον πάρει χαμπάρι. Όλο το έγκλημα ήταν προμελητημένο γιατί είχε και το μαχαίρι στη ζώνη. Μήπως είδατε τον βηματισμό του; Μήπως είδατε πως τράβηξε το μαχαίρι;». 

Μεγάλη καθυστέρηση στην ΕΔΕ

Η οικογένεια της Κυριακής ζητά απαντήσεις και για τις ευθύνες των αστυνομικών. Μέχρι στιγμής, 36 ημέρες μετά το έγκλημα, περιμένουν ακόμα τα πορίσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκικής Έρευνας που διεξάγεται με εντολή Εισαγγελέα.

Η μήνυση που κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας της Κυριακής έχει καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε όταν η κόρη του ζήτησε βοήθεια, κατέθεσε .

Η μήνυση που αριθμεί 13 σελίδες φέρει τον τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1/4/2024 και από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί 1/4/2024 και ώρα 22:15 με τη θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Στη μήνυση, ο πατέρας της Κυριακής, φέρεται να αναφέρει, σύμφωνα με το Star: «Απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

Ο ίδιος, συνεχίζει: «Μέσα σε πέντε λεπτά «ξεφορτώθηκαν» τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεσο Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο.

Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;»