Για την απόφασή της να μην κάνει παιδιά και τη σχέση της με τον σύζυγό της μίλησε η Κατερίνα Λέχου στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

«Ίσως γι’ αυτό δεν έκανα παιδιά. Ένιωθα ανασφαλής σε σχέση με μένα, τι θα τους εμφυσήσω και θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο έργο από όλα το να είσαι γονιός. Έχω τρομερό αίσθημα ευθύνης. Δεν ξέρω αν η παρουσία ενός παιδιού θα άλλαζε τη σχέση μου με τον σύζυγό μου, ωστόσο αυτό έχει γίνει και με την παρουσία ενός κατοικίδιου, του σκύλου μας. Η σχέση μου με τον σύζυγό μου είναι απόφαση, σύνδεση, υπάρχει αγάπη, ότι “θέλω να προχωρήσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι”. Με βοήθησε πολύ η ψυχοθεραπεία που κάνω. Ο ψυχίατρος μου μου είπε πως δεν πρόκειται να αλλάξω, αλλά θα αρχίσω να καταλαβαίνω τον εαυτό μου. Θα πρέπει να βρω ένα στοιχείο που μου αρέσει για να διαλέξω έναν ρόλο» εξομολογήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι νιώθει πολύ μεγάλη ευθύνη ακόμη και με τα ανίψια της: «Κάθε φορά που μου ζητάνε τα ανίψια μου τη γνώμη μου έχω μια αγωνία και λέω: “Παναγία μου, βοήθησέ με να πω κάτι που θα αξίζει τον κόπο, κάτι που να έχει νόημα, κάτι που να μην τους κάνει κακό. Αν δεν τους κάνει καλό, τουλάχιστον να μην είναι για κακό”. Έχω τρομερό αίσθημα ευθύνης».

«Δεν ξέρω με ποιον ρόλο με έχει ταυτίσει ο κόσμος, ίσως με το “Ευτυχισμένοι Μαζί”. Θέλει υπομονή. Να περιμένεις, να σκέφτεσαι. Η δουλειά μας θέλει χρόνο. Ωριμάζεις μαζί με τη δουλειά. Δεν είχα ποτέ αυτή την αγωνία ή ανυπομονησία να είμαι πρωταγωνίστρια, πίστευα ότι όλα γίνονται βήμα-βήμα», κατέληξε η Κατερίνα Λέχου.