Ένας εργάτης που προσλήφθηκε για να διορθώσει τους βανδαλισμούς που έγιναν σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στο πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Οχάιο, δεν άφησε τους διαδηλωτές να εμποδίσουν τη δουλειά του, επιλέγοντας απλώς να τους ζωγραφίσει, μαζί με τον τοίχο, όταν αρνήθηκαν να μετακινηθούν.

Ο άγνωστος εργάτης κινηματογραφήθηκε να βάφει με λευκή μπογιά τους διαδηλωτές καθώς προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν να καλύψει τα γκράφιτι υπέρ της Παλαιστίνης στο «Spirit Wall» της πανεπιστημιούπολης του Κλίβελαντ νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media έδειξε τον «ζωγράφο», να πλησιάζει τους διαδηλωτές καθώς σιγά-σιγά κάλυπτε το γκράφιτι.

Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να απομακρυνθούν και φόρεσαν γρήγορα προστατευτικές μάσκες προσώπου, ο εργάτης τους έριξε χρώμα.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου διέταξε τον καθαρισμό, αφού χαρακτήρισε τα γκράφιτι «απειλητική, εκφοβιστική και αντισημιτική» γλώσσα χαραγμένη σε δύο τοίχους της πανεπιστημιούπολης.

«Καταδικάζω σθεναρά τη γλώσσα που αναρτήθηκε χθες στον τοίχο υπεράσπισης και θέλω να επαναλάβω σε ολόκληρη την κοινότητά μας ότι μια τέτοια γλώσσα, ανεξάρτητα σε ποιον απευθύνεται, δεν θα γίνει ανεκτή στην πανεπιστημιούπολη μας», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Μετά τον βανδαλισμό του τοίχου της υπεράσπισης, αργότερα το βράδυ, οι διαδηλωτές ζωγράφισαν τον τοίχο των πνευμάτων… με γλώσσα που ήταν λιγότερο απειλητική αλλά και πάλι εκφοβιστική για ορισμένους στην κοινότητά μας», συμπλήρωσε.

Η ομάδα Students for Justice in Palestine του CWRU αποδοκίμασε το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι οι φοιτητές είχαν δεχθεί επίθεση.

Ο Kaler έκανε μια νέα δήλωση λέγοντας ότι και αυτός «ενοχλήθηκε» από το βίντεο.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: κανένας σπουδαστής, ή οποιοδήποτε άτομο, δεν θα πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, ειδικά σε μια πανεπιστημιούπολη όπου οι βασικές μας αξίες επικεντρώνονται στην παροχή ενός ασφαλούς, φιλόξενου περιβάλλοντος», είπε ο Kaler.

«Το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να ερευνά πλήρως αυτές τις ενέργειες και να θεωρεί υπεύθυνα τα άτομα με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας των δικών μας αρχών να παρέμβουν», πρόσθεσε.