«Δεν γνωρίζω το κίνητρο των δραστών, ούτε έχω προσωπικές διαφορές μαζί τους», κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τ.Α. Κολωνού ο 42χρονος κάτοικος της περιοχής, που το βράδυ της Τετάρτης έγινε στόχος επίθεσης με σιδερένιο λοστό, ενώ είδε να πέφτουν μπροστά του και τρεις πυροβολισμοί για εκφοβισμό.

Ο λόγος για έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος υπέδειξε στους αστυνομικούς τέσσερα άτομα (σ.σ. ομοεθνείς του Ρομά) ως δράστες του περιστατικού που αναστάτωσε τους κατοίκους στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Βασιλικιών. Πληροφορίες, που όμως δεν αναφέρθηκαν στην κατάθεση του στις Αρχές, αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί παρεξήγηση μεταξύ τους για ένα βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο εμπλέκονταν μία κοπέλα – συγγενής τουλάχιστον ενός εκ των δραστών. 

Τα τέσσερα άτομα έφτασαν στην οδό Λένορμαν με δύο οχήματα, τα οποία σταμάτησαν έξω από το σπίτι του 42χρονου. Εκεί, αφού τον απείλησαν με όπλο, στη συνέχεια τον χτύπησαν με λοστό και επιβιβάστηκαν και πάλι στα ΙΧ αυτοκίνητα τους για να φύγουν. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής, σύμφωνα με την κατάθεση του 42χρονου στους αστυνομικούς, δύο άτομα –μέσα από το όχημα- πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικά πιστόλια, ένα των 9mm κι ένα των 6,35mm, ενώ έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση. 

Άγνωστο για ποιο λόγο, σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα στην οδό Αλαμάνας εντοπίστηκε ένα από τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα των δραστών, το οποίο ανήκει σε άτομο που κατονόμασε ο 42χρονος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συλλήψεις, ενώ το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.