Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, αφού η γενικότερη ατμόσφαιρα έχει αλλάξει. Οι γεύσεις και τα αρώματα που κυριαρχούν στο περιβάλλον έχουν επίσης αλλάξει. Η μυρωδιά νηστίσιμων φαγητών γεμίζει τα σοκάκια και τα σπίτια μας, ενώ οι γεύσεις των θαλασσινών και των λαχανικών κυριαρχούν στα τραπέζια μας. Τα γέλια και οι συναντήσεις με φίλους και οικογένεια αποτελούν σταθερή παρουσία, δίνοντας μια ιδιαίτερη ζεστασιά σε αυτήν την εποχή.

Ειδικά τη φετινή Σαρακοστή έχουμε πολλές ευκαιρίες να μαζευτούμε με την παρέα και την οικογένεια μας. Έτσι αυτές τις ημέρες η θετική διάθεση της περιόδου κυριαρχεί παντού: σε συνοικιακά ταβερνάκια, αυλές σπιτιών, εξορμήσεις στην εξοχή κ.ο.κ.

Τα μεζεδάκια έχουν την τιμητική τους με τα περισσότερα από αυτά να αντιπροσωπεύουν την ποικιλία και την πλούσια γευστική κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας. Από αλοιφές και φρέσκες σαλάτες, μέχρι θαλασσινά και όσπρια, τα μεζεδάκια καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση και προσφέρουν ευχάριστες στιγμές γευστικής απόλαυσης κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Κοινός παρανομαστής σε κάθε τραπέζι αυτών των ημερών είναι το Τσίπουρο Δεκαράκι, αφού η γεύση και το άρωμα του έχουν συνδεθεί με την παρέα και την ελληνική παράδοση, ενώ συνοδεύει ιδανικά όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα με τον γευστικό χαρακτήρα του.  

Το Δεκαράκι έρχεται από τον Τύρναβο, την πατρίδα του παραδοσιακού ελληνικού αποστάγματος, γεγονός που συμβάλει στη γευστική υπεροχή του. Ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο μονοποικιλιακός του χαρακτήρας και η παραδοσιακή διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξής του.

Για όσους δε γνωρίζουν, αυτό σημαίνει ότι το τσίπουρο παράγεται από τα στέμφυλα μιας μόνο ποικιλίας. Χάρη στο μονοποικιλιακό χαρακτήρα το τσίπουρο προσλαμβάνει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

Το Δεκαράκι πρώτο απόσταξε και πρόσφερε την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου: το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού. Τα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol. 

Πρόκειται για τρία τσίπουρα που ξεχωρίζουν σε κάθε γουλιά και δένουν απίστευτα με τις γεύσεις και τις συνταγές της Σαρακοστής. Η εξαιρετική ποιότητα και η μοναδική γευστικής κατεύθυνση του καθενός καλύπτουν κάθε γούστο και κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Όποιες γεύσεις και αν προτιμάει κανείς αυτές τις ημέρες και με όποιον τρόπο και να επιθυμεί να διασκεδάζει και να χαλαρώνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Τσίπουρο Δεκαράκι θα κυριαρχεί στο τραπέζι του.

Απολαύστε λοιπόν τη Σαρακοστή και επιτρέψτε στον εαυτό σας να ανανεωθεί και να απολαύσει τη ζωή παρέα με τους αγαπημένους σας. Άλλωστε, πρόκειται μία περίοδος που ακολουθούμε την παράδοση και απολαμβάνουμε νόστιμα σαρακοστιανά γεύματα με φίλους και το αγαπημένο μας τσίπουρο Δεκαράκι.