Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΟΦΗ ήταν σίγουροι για την παραμονή τους αλλά έλειπε η μαθηματική επιβεβαίωση, οποία ήρθε τελικά μετά την ισοπαλία με 1-1 στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η αλήθεια είναι πως και οι δύο ομάδες δεν ένιωθαν κάποια απειλή σε ό,τι αφορά την παραμονή τους. Αυτό, όμως, δεν είχε εξασφαλιστεί και μαθηματικά, οπότε το παιχνίδι είχε, ας πούμε, ενδιαφέρον. Από το ξεκίνημα, άλλωστε, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τη διάθεσή τους να παίξουν επιθετικά και στο 12′ ο Αλάγκμπε με προβολή, μετά το γύρισμα του Ρεγκίς, έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά οι Κρητικοί άγγιξαν την ισοφάριση αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Τοράλ, για να ακολουθήσει στο 24′ και δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, αυτή τη φορά σε πλασέ του Ισέκα στο τετ α τετ.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 1-0 και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου, στο 53′ συγκεκριμένα, έγινε το 1-1 με το αυτογκόλ του Γκρόσντανιτς μετά το γύρισμα του Μπάκου. Από εκεί και πέρα, τίποτα το τρομερό στο υπόλοιπο του αγώνα…

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε καλή ευκαιρία στο 60′ με τον Ρεγκίς αλλά ο Χριστογεώργος απέκρουσε και το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τις δύο ομάδες να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Λύρατζης, Γκρόσντανιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (70΄Μουνάφο), Αλάγκμπε, Ζουγλής (70΄Μπαρτόλο), Παλάσιος (80΄Γκος), Ρεγκίς, Μιριτέλο (80΄Αγγελάκης).

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λουκάο, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (88΄Θεοδοσουλάκης), Μπάκου (74΄Γκλάζερ), Τοράλ (74΄Αποστολάκης), Ριέρα (83΄Μοσκέρα), Ισέκα (83΄Λουίζ Φελίπε).