Βίντεο – ντοκουμέντο, από την ημέρα που ο άτυχος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϋ στου Ρέντη, έφερε στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1. Στις εικόνες που προβλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου καταγράφεται η αντίδραση των χούλιγκαν, ενώ το θύμα βρίσκεται στο έδαφος, μετά την ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του άτυχου αστυνομικού, οι οργανωμένοι οπαδοί, έψαχναν πολεμοφόδια για άλλον αγώνα.

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο Ant1 και η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, φαίνεται καρέ – καρέ ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα στον «ΟΜΛΕ», τον μάνατζερ γνωστου τραγουδιστή της τραπ και εκείνος να δίνει σύνθημα σε άλλους ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια. Ο μάνατζερ – ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που προμήθευσε με την ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο προφυλακισμένο για την δολοφονία του αστυνομικού – μέσω της δικηγόρου του αρνείται κάθε εμπλοκή.

«Ήταν στο γήπεδο που πήγε κάποια πανό και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έφυγε από το γήπεδο και μετέβην σε ένα γειτονικό ταχυφαγείο όπου κατά την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν εκεί» είπε η συνήγορός του, Ελισάβετ Πούλιου στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο 40χρονος αρχηγός των οργανωμένων οπαδών, με το προσωνύμιο «κοντός», αποτελεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την προανάκριση, εμφανίζεται άλλοτε ως εκείνος που δίνει την εντολή για να αρχίσουν τα επεισόδια, και άλλοτε να συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτά. Όπως προκύπτει από συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της Αστυνομίας – ο 40χρονος φέρεται να είναι εκείνος που οργάνωσε να φτάσουν τα όπλα στο Ρέντη, ενώ 2 εβδομάδες μετά την δολοφονική επίθεση στον Λυγγερίδη, κάποιοι έψαχναν να βρουν από εκείνον φωτοβολίδες για άλλον αγώνα.

Η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα

Σύμφωνα με κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, τα ηγετικά στελέχη της θύρας 7, φαίνεται να εκμεταλλευόταν την θέση τους ώστε να πωλούν στους οργανωμέους οπαδούς εισιτήρια με… καπέλο, ενώ φέρεται να πουλούσαν ακόμη και απλά λευκά χαρτάκια ως εισιτήρια σε όποια τιμή ήθελαν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε πως η ηγετική ομάδα πουλούσε προστασία και στις καντίνες που βρίσκονται έξω από το ΣΕΦ. Ζητούν από κάθε ιδιοκτήτη 50 ευρώ και σε περίπτωση αντίρρησης, τότε η ομάδα έλεγε στους «μικρότερους» να σπάσουν τους πάγκους.