Συνεχίστηκε το εκρηκτικό κλίμα στο επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας με τους Κόκκινους να κερδίζουν την δεύτερη ασυλία και τον Θοδωρή Τουρκογεώργο ως δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Στην αρχή του ριάλιτι επιβίωσης η Ασήμινα έδειξε εκνευρισμένη με την Σταυρούλα κι όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο της προηγούμενης ημέρας: «Όταν η Σταυρούλα, Ρούλα… όπως είναι τέλος πάντων, λέει για «όργια», εγώ δεν το ακούω σαν λέξη. Δεν χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις στην καθημερινότητά μου και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ με αυτό. Μην με βάζει στο τσουβάλι ότι εγώ έκανα όργια με τη ομάδα μου για να σας ρίξω τη ψυχολογία» είπε η ίδια και συνέχισε: «Δεν το ακούμε καν γιατί είναι μία λέξη που δεν τη χρησιμοποιούμε. Παράλληλα χρησιμοποίησε και ο Φάνης το έγκλημα και σταυρώστε με. Η απάντησή μου είναι ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες σχολιάστηκε κι από τον Γιώργο Λιανό πριν τον 2ο αγώνα: «Εγώ πάντως παρατηρώ ένα κλίμα, επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω ‘ψυχροπολεμικό’. Σαν οι ομάδες να έχουν οχυρωθεί κατά κάποιο τρόπο και δεν ξέρω αν ο στόχος σας είναι η συγκέντρωση και οι νίκες στους αγώνες ή πλέον δεν ταιριάζατε τόσο πολύ για να τα λέτε, να κάθεστε όλοι μαζί».

Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος η απουσία της Σταυρούλας Χρυσαειδή ήταν εμφανώς ορατή για τους Μπλε αφού δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τους Κόκκινους με αποτέλεσμα να χάσουν με σκορ 12-7.

Στο Συμβούλιο του Νησιού η παίκτρια επέστρεψε από το ιατρικό κέντρο που είχε πάει για εξετάσεις ενώ ο δύο ομάδες ανέφεραν τι είναι αυτό που βρίσκουν πιο δύσκολο κατά την παραμονή τους στο νησί.

Στη συνέχεια η Μπλε ομάδα κλήθηκε να ψηφίσει έναν παίκτη για αποχώρηση κι έτσι στον τάκο βγήκε για μια ακόμη φορά ο Θοδωρής Τουρκογεώργος με τον ίδιο να σχολιάζει:«Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα, θα ήταν άδικο για κάποιον άλλον να βγει υποψήφιος. Κάθε εβδομάδα θα είμαστε τα ίδια άτομα στη μονομαχία μέχρι να φύγουμε, οπότε είναι μια συνήθεια και αυτό».