Για 5η συνεχόμενη νύχτα Λιόν, Μασσαλία και Ρεν έγιναν και πάλι πεδία μαχών. Με 45.000 αστυνομικούς στο δρόμο τα επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε αυστηρότητα και συλλήψεις από τους Αστυνομικούς.

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ακροδεξιές ομάδες κατεβαίνουν στο δρόμο και δημιουργούν επεισόδια, εκτροχιάζοντας καταστάσεις. Σε βίντεο μάλιστα καταγράφεται μια τέτοια ομάδα να φωνάζει «Μπλε, λευκή και κόκκινη, η Γαλλία ανήκει στους Γάλλους».

Παράλληλα η οικογένεια του 17χρονου θύματος Ναέλ, ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει τις ταραχές, μέσω της γιαγιάς του απευθύνει έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια: «Σε όσους ετοιμάζονται να τα σπάσουν, τους λέμε, σταματήστε, σταματήστε. Το κάνουν με πρόσχημα τον Ναέλ. Όχι. Τους λέμε να σταματήσουν. Να μη σπάνε βιτρίνες, σχολεία, λεωφορεία. Τα χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία, δεν έχουμε αυτοκίνητα. Δεν έχουμε τίποτα. Σταματήστε. Οι μαμάδες χρησιμοποιούν τα λεωφορεία».

Ένας πυροσβέστης 24 ετών, έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σβήσει φωτιά που προκλήθηκε από τα επεισόδια. Ο Αστυνομικός Διευθυντής του Παρισίου, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σταθερότητας, θα έχουμε καλά αντανακλαστικά, και όπως τις προηγούμενες νύχτες, θα συλλαμβάνουμε μαζικά. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να μαχόμαστε κατά των παραβάσεων σε εθνικό επίπεδο και στις γειτονιές.