Στην Ιρλανδία, ένας άνδρας, ο Jasper Kraus, βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι του, μετά από επίθεση που δέχτηκε από έναν «εξαγριωμένο» κόκορα. Ο κόκορας είχε εγκατασταθεί στην οικία του Kraus, μετά από προηγούμενη επίθεση που είχε κάνει σε ένα παιδί, όπως ανακοινώθηκε στη δικαστική ακρόαση.

Όπως είπε ο ερευνητής της υπόθεσης, Garda Eoin Browne, όταν ο ίδιος κλήθηκε στο τόπο του εγκλήματος, βρήκε τον άτυχο Kraus στο πάτωμα της κουζίνας του, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το παραϊατρικό προσωπικό που είχε φτάσει πριν από τον Browne στο σημείο, τον ενημέρωσαν πως προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με την κόρη του θύματος, Virginia Guinan, εκείνη είχε επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα της λίγες ώρες πριν από το μοιραίο συμβάν για να του αφήσει κάποια φάρμακα. Όταν μπήκε μέσα στο σπίτι, ο πατέρας της κοιμόταν. Όπως ανέφερε η ίδια, ο πατέρας της βρισκόταν σε ύφεση από τον καρκίνο και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του.

Αργότερα εκείνη τη μέρα, ο Corey O’Keeffe, ο οποίος ήταν ένοικος στο σπίτι του πατέρα της, επικοινώνησε μαζί της και της είπε τι είχε συμβεί στον πατέρα της. Όταν έφτασε στο σπίτι, είδε αίμα σε όλο το πάτωμα και νοσοκόμους να προσπαθούν να σώσουν τον πατέρα της.

Στο σώμα του Kraus, υπήρχε τραύμα από παρακέντηση στο αριστερό του πόδι, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη αιμορραγία. Σε ένα από τα άλλα δωμάτια, η τηλεόραση ήταν ακόμα αναμμένη και ένα τσιγάρο κάπνιζε ακόμα, είπε η Guinan.

Όπως γράφει το Irish examiner, καθώς η Guinan έψαχνε για στοιχεία για το τι μπορεί να συνέβη στον πατέρα της, βρήκε ένα ίχνος αίματος από το σπίτι μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν το κοτέτσι. Ύστερα, είδε ένα από τα κοτόπουλα με αίμα στα νύχια του και υποψιάστηκε ότι ήταν αυτό που επιτέθηκε στον πατέρα της “όπως είχε επιτεθεί και στην κόρη μου πριν”.

Από τη πλευρά του Corey O’Keeffe, εκείνος στην κατάθεσή του, δήλωσε ότι ζούσε στη διεύθυνση για δύο χρόνια και φρόντιζε τα ζώα εκεί, στα οποία περιλαμβάνονταν κοτόπουλα και πάπιες. Κάποια από τα ζώα ανήκαν στον ίδιο και κάποια στον εκλιπόντα κ. Kraus.

Το μοιραίο βράδυ, όταν γύρισε από τη βραδινή του βάρδια, τάισε τα ζώα του και μίλησε με τον Kraus. Όμως, αργότερα, άκουσε τον Kraus να του φωνάζει να πάει γρήγορα σε αυτόν. Όταν έφτασε, είδε αίμα να τρέχει από το πίσω μέρος του ποδιού του άνδρα και μια μεγάλη πληγή στη γάμπα του, αλλά και άλλες δύο γρατζουνιές στο άλλο πόδι. Αμέσως κάλεσε το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τον O’Keeffe, καθώς πέθαινε ο Kraus, έλεγε τη λέξη «κόκορας».

Σύμφωνα με τη πρώτη γιατρό που έφτασε στο σημείο, Δρ Annette Jennings, η ίδια δήλωσε στη κατάθεσή της πως οι συνθήκες θανάτου του άνδρα ήταν ασυνήθιστες, καθώς ένα τραύμα είχε προκληθεί στην αριστερή γάμπα του από ένα κοτόπουλο.

Τέλος, καταθέτοντας άμεσα στοιχεία στην ανάκριση, ο Dr Ramadan Shatwan είπε ότι όταν πραγματοποίησε τη νεκροψία, το πρόσωπο του θανόντος ήταν καλυμμένο με ξηρό αίμα, αλλά δεν υπήρχαν κοψίματα στο πρόσωπό του. Και τα δύο κάτω άκρα ήταν επίσης καλυμμένα με αίμα. Είπε ότι η αιτία θανάτου οφειλόταν σε θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία στο πλαίσιο σοβαρού στεφανιαίου αθηρώματος και καρδιομεγαλίας.