Αδυνατεί ο ανθρώπινος νους να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας σε Τουρκία και Συρία μετά τους καταστροφικούς σεισμού. Απόκοσμες εικόνες στην Αντιόχεια κατέγραψε στο σημερινό οδοιπορικό του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. Οι καταστροφές από τον σεισμό είναι τεράστιες, όπως και η απόγνωση των διασωθέντων.

Ακόμη και τώρα κάτοικοι εκλιπαρούν για σωστική βοήθεια καθώς υποστηρίζουν ότι οι δικοί τους είναι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα και δίνουν σημάδια ζωής. Η Αντιόχεια έχει ισοπεδωθεί. Όσοι κατάφεραν να ζήσουν με δάκρυα στα μάτια, οδηγούν τον Μανώλη Κωστίδη στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, εκεί όπου μέχρι πριν λίγη ώρα άκουγαν φωνές.

Από πολίτες γίνεται λόγος για ανθρώπους ζωντανούς μέσα στα χαλάσματα που κανείς δεν έρχεται να τους διασώσει. «Προσπαθούμε ως άνθωποι να κάνουμε κάτι αλλά δυστυχώς. Ακούμε ήχο αλλά κανένας δεν μπορεί να μπει μέσα γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο» του λένε και τονίζουν πως ακούν φωνές στο σημείο που άλλοτε υπήρχε κρεβατοκάμαρα.

«Εμείς προσπαθούμε να μπούμε μέσα εδώ και 6 μέρες. Ακούμε φωνές εδώ αλλα μας λένε δεν μπορούν να μπουν, είναι επικίνδυνο».

Ένα εκ των γκρεμισμένων κτιρίων είναι και σούπερμαρκετ που στεγαζόταν σε όροφο. Εκτιμάται πως υπάρχουν πιθανότητες στα χαλάσματα να βρίσκονται επιζώντες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια για τον απεγκλωβισμό τους.