Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε τελικά πίσω στη Βρετανία από την Καραϊβική που βρισκόταν, λόγω των πρόσφατων αναταράξεων, όμως το ενδεχόμενο να θέσει ξανά υποψηφιότητα, έχει διχάσει την οικογένεια του.

Συγκεκριμένα, ο Στάνλεϊ Τζόνσον μίλησε στην εκπομπή «Good Morning Britain» και αναφερόμενος στο πού βρίσκεται ο γιος του, είπε «νομίζω ότι είναι σε αεροπλάνο και επιστρέφει» και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι θα στηρίξω τον Μπόρις. Είμαι σίγουρος ότι θα τον στηρίξω, μιλάω ως ψηφοφόρος τώρα», πρόσθεσε στη συνέχεια, με αφορμή την παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία.

Παρόλα αυτά, η κόρη του και αδερφή του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού, Ρέιτσελ Τζόνσον, μίλησε στο BBC και «άδειασε» το κόμμα του αδερφού της, υποστηρίζοντας το αντίπαλο Εργατικό Κόμμα.

«Ο Κιρ Στάρμερ (σ.σ. ηγέτης των Εργατικών), είναι πρωθυπουργός σε αναμονή», είπε χαρακτηριστικά και είπε πως στο Συντηρητικό κόμμα επικρατεί ο διχασμός, ενώ ο Στάρμερ «φαίνεται και ακούγεται σαν πρωθυπουργός».

Παρόλα αυτά, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το μέλλον του αδελφού της και για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό.