Ο Ενές Καντέρ βρέθηκε στην Ελλάδα σε εκδήλωση της ΑΕΚ για τους Τούρκος πρόσφυγες και έκανε δηλώσεις στις οποίες επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε ως Δούρειο Ίππο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας μίλησε στο OPEN και δήλωσε πως «ο Ερντογάν είπε, “Κάποια νύχτα οι Έλληνες θα ξυπνήσουν και θα έχουμε εισβάλει στην Ελλάδα”. Όταν το άκουσα αυτό, σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το είπε δημόσια. Δε θα έπρεπε να μιλάει έτσι. Δε θα έπρεπε να απειλεί ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μία χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Για αυτό το λόγο είναι απαράδεκτος για μένα».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά στην Τουρκία που καίνε ελληνικές σημαίες, που καίνε αμερικανικές σημαίες εξαιτίας των κηρυγμάτων μίσους του Ερντογάν. Εάν θέλουμε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον, ο Ερντογάν πρέπει να φύγει».

«Το μόνο πράγμα που θέλω να του πω είναι, “Τέρμα η διπλωματία”. Διότι ο Ερντογάν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα, με την Κύπρο. Η διπλωματία δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τον Ερντογάν. Διότι όταν έχεις να κάνεις με ολοκληρωτικά καθεστώτα ή δικτατορίες, η διπλωματία είναι εκτός συζήτησης. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίων είναι η Τουρκία του Ερντογάν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «ο Ερντογάν είναι συγκεντρωτικός. Θα κάνει τα πάντα για να ελέγξει το δημόσιο λόγο στη χώρα. Η Τουρκία είναι η νούμερο ένα χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή».