Σε ένα ακραίο παραλήρημα επιδόθηκε ένας ιμάμης από την Τουρκία σε σειρά βίντεο που ανέβασε στο YouTube, καθώς υποστήριξε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κυκλοφορούν μόνες στο δρόμο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι ένα «κομμάτι κρέας».

Σύμφωνα με το ABC, ο Χαλίλ Κονακτζί που είναι ιμάμης του τζαμιού Melike Hatun στην Άγκυρα δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «οι δρόμοι είναι σαν κρεοπωλείο. Μας αηδιάζει τώρα που βλέπουμε σάρκα. Γιατί; Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πατέρες, αδέρφια, συζύγους; Δεν ζηλεύεις καθόλου; Δεν έχεις ποτέ συνείδηση ​​όταν η κόρη ή η γυναίκα σου βγαίνει στον δρόμο έτσι και μοιράζεται ένα βίντεο;».

Μάλιστα, σε άλλο βίντεο, ανέφερε πως υπάρχει εξαναγκασμός στο Ισλάμ και καταναγκασμός στη θρησκεία, ενώ πρότεινε βαριές ποινές σε όσα άτομα δεν προσεύχονται στο Θεό, είτε «γιατί δεν πιστεύουν», ή «γιατί δεν προλαβαίνουν».

«Φυσικά και υπάρχει εξαναγκασμός στο Ισλάμ. Υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία. Πώς υπάρχει; Υπάρχει ποινή για αυτούς που δεν προσεύχονται. Τώρα μπορεί να μην εφαρμόζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δήλωσε ότι «υπάρχει ποινή στη θρησκεία για αυτούς που δεν νηστεύουν. Υπάρχει ο ξυλοδαρμός. Άρα υπάρχει καταναγκασμός στην θρησκεία».