Θα περίμενε κανείς οι διατροφικές… παραξενιές της πριγκίπισσας Άννας να αφορούσαν πλούσια εδέσματα αλλά οι αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην βοηθός της εκπλήσσουν. Η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με τον Steven Kaye, βοηθός στα ανάκτορα, είχε μία παράξενη διατροφική προτίμηση.

Ο Kaye δούλεψε για τη βασιλική οικογένεια για περισσότερα από τρία χρόνια, δήλωσε στο Slingo ότι η 72χρονη θέλει να τρώει τις μπανάνες τις πάρα πολύ ώριμες, στα όρια του να θεωρούνται σάπιες.

«Η πριγκίπισσα Άννα ήταν αξιαγάπητη» είπε ο Kaye και θυμήθηκε ένα «αστείο περιστατικό» από την κουζίνα του παλατιού. «Όταν οι σεφ καθάριζαν την κουζίνα και πήγαινε κανείς να πάρει τα πράγματα για το πρωινό, έβλεπε πάντα μπανάνες κατάμαυρες, που τις άφηναν εκεί μέχρι να παραωριμάσουν και δεν τις έβαζαν στο ψυγείο. Θυμάμαι που ρώτησα για ποιον ήταν και μου είπαν ότι η πριγκίπισσα Άννα τρώει μόνο μαυρισμένες μπανάνες».

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει επίσης κάποιες διατροφικές παραξενιές και μάλιστα τρώει το ίδιο γεύμα κάθε μέρα από τότε που ήταν παιδί. Ο πρώην σεφ της, Darren McGrady, έχει αποκαλύψει παλαιότερα ότι η 96χρονη μονάρχης τρώει πάντα σάντουιτς με μαρμελάδα μαζί με το απογευματινό της τσάι και είναι επίσης μεγάλη λάτρης των ποτών με βάση το τζιν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Slingo, ο Kaye μίλησε για τις εμπειρίες του από τη συνεργασία του με τη βασιλική οικογένεια, μια θέση που απέκτησε αφού έγραψε προσωπικά μια επιστολή στη βασίλισσα ζητώντας δουλειά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ

Θυμάται όταν χρειάστηκε να χειριστεί τα διαβόητα κόργκι της Αυτού Μεγαλειότητας, δηλαδή τη σκυλίτσα της Έμμα, την οποία όλοι οι εργαζόμενοι στο Παλάτι προσπαθούσαν να αποφύγουν πάση θυσία επειδή δαγκώνει!

«Ένα από τα κόργκι, η Έμμα, ξεχώριζε. Περπατούσες στους διαδρόμους και πάντα προσπαθούσες να την αποφύγεις επειδή σίγουρα θα ορμούσε για να σε δαγκώσει στον αστράγαλο» λέει χαρακτηριστικά ο πρώην εργαζόμενος στο Μπάκιγχαμ.

Ο Steven Kaye αποκάλυψε επίσης, σύμφωνα με τη New York Post, ότι τα σκυλιά έχουν «το δικό τους δωμάτιο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ». «Είναι αρκετά βασιλικό, έχει μια μεγάλη σκούρα ξύλινη γυαλιστερή πόρτα με χρυσό χερούλι και όμορφα γυαλισμένο πάτωμα με όλα αυτά τα κρεβάτια σκύλων παντού» λέει.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κοιτάζει ένα κόργκι

Στη συνέχεια, ο Kaye εξήγησε ότι το υπηρετικό προσωπικό τάιζε τα σκυλιά το πρωί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά η βασίλισσα «τα τάιζε η ίδια στις 15:00 το απόγευμα». «Συνηθίζαμε να ταΐζουμε τα σκυλιά το πρωί. Τα περισσότερα είχαν ειδικές διατροφικές απαιτήσεις, οπότε έπρεπε να θυμόμαστε ποιο σκυλί τρώει τι και όλα είχαν ένα ασημένιο μπολ με χαραγμένο το όνομά τους» λέει χαρακτηριστικά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν αναλάμβανε μόνο να ταΐσει τα κόργκι της, αλλά είχε γενικά τη φροντίδα τους. «Βγάζαμε βόλτα τα σκυλιά και όταν γυρνούσαμε, η Βασίλισσα μας περίμενε φορώντας το μαντήλι στα μαλλιά της και μας έλεγε “θα αναλάβω εγώ τώρα”. Μας απάλλασσε από τα καθήκοντά μας» θυμάται ο Steven Kaye.