Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν όταν επενέβη η αστυνομία του Κουβέιτ για να διαλύσει συγκέντρωση της αντιπολίτευσης, επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να καλείται ο πρωθυπουργός της αραβικής χώρας να δώσει εξηγήσεις, ενώπιον του κοινοβουλίου.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya, μεταξύ των τραυματιών είναι και ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου. Το επεισόδιο έγινε έξω από την κατοικία του βουλευτή Τζαμάν αλ-Χέρμπις, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα για να παρουν μέρος σε συγκέντρωση της αντιπολίτευσης.

Εικόνες που μεταδίδονται από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera καταγράφουν την επέμβαση της αστυνομίας, που απώθησε βίαια τους συγκεντρωθέντες.

«Πρόκειται για προσβολή άνευ προηγουμένου στην ιστορία του Κουβέιτ. Επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση με στόχο να χτυπηθούν τα μέλη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο βουλευτής Τζαμάν αλ-Χέρμπις.

Βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν σήμερα από τον πρωθυπουργό, Σεϊχη Νάσερ αλ Μοχάμαντ αλ-Σαμπάχ να λογοδοτήσει ενώπιον της βουλής για τα βίαια επεισόδια. Τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης στο Κουβέιτ δεν έχουν κάνει καμία αναφορά για το περιστατικό.