Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους τις θέσεις των νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο για τα θέματα που τους απασχολούν, δήλωσε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον οργανισμό, Σούζαν Ράις.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης, η οποία προεδρεύει το Δεκέμβριο του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι το Σώμα θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για να συζητήσει τις απόψεις ατόμων ηλικίας 13 έως 21 ετών, στα οποία έχει τεθεί η εξής ερώτηση: «Ποια είναι η πιο σημαντική πρόκληση για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια που αντιμετωπίζει η γενιά σας; Πείτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ποιό θέμα πιστεύετε ότι αξίζει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής και εξηγείστε γιατί είναι σημαντικό».

Η Σούζαν Ράις δήλωσε ότι επιλεγμένες απαντήσεις θα περιληφθούν στην ατζέντα της συνεδρίασης της 21ης Δεκεμβρίου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Οι απαντήσεις των παιδιών εφόσον είναι γραπτές θα πρέπει να μην ξεπερνούν τις 250 λέξεις και οι βιντεοσκοπημένες θα πρέπει να μην έχουν διάρκεια άνω του ενός λεπτού. Οι απαντήσεις μπορούν να στέλνονται στον «τείχο της Σούζαν Ράις στο Facebook