Ο Γκενάντι Γκατίλοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη, καλωσόρισε σήμερα μια τουρκική πρόταση να διοργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Γκατίλοφ φέρεται να είπε ότι ήταν «καλή η ιδέα» της διεξαγωγής μιας τέτοιας συνάντησης, με σκοπό τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια ενός διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια, το οποίο θα λάβει χώρα στις 11-13 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αναφερθεί στην πρόταση αυτή.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ερντογάν έχει εκφράσει πολλάκις το αίτημα να μεσολαβήσει η Άγκυρα ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, καθότι η ίδια διατηρεί ανοιχτούς διαύλους και με τις δύο πλευρές.

Σημειώνεται πως ο τρίτος γύρος συνομιλιών Κιέβου – Μόσχας για τη διευθέτηση της κρίσης έχει μετατεθεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα ανέφερε ο Βλαντίμιρ ΟΠούτιν στον Όλαφ Σολτς, σε επικοινωνία τους, νωρίτερα την Παρασκευή.