Ξυπόλητος και φορώντας ένα μαύρο T-shirt εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο 36χρονος Τέρι, Ντάρελ Κέλι, που κατηγορείται για την απαγωγή της μικρής Κλίο Σμιθ, που βρέθηκε προχθές σώα και αβλαβής σε ένα κλειδωμένο σπίτι έπειτα από σχεδόν 3 εβδομάδες που αγνοούνταν. Ο Κέλι αντιμετωπίζει κατηγορίες για πολλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων, η βίαια απαγωγή ανηλίκου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, είχε πάθος με τις παιδικές κούκλες.

Μάλιστα, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τη φρενήρη δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης και ρώτησε τον δικαστή: «τι σκ@τα κάνουν οι δημοσιογράφοι εδώ» και στην συνέχεια, σύμφωνα με το «The Australian» απείλησε δημοσιογράφους φωνάζοντας «θα έρθω να σας βρω». Στη διάρκεια της ακρόασης, ο κατηγορούμενος για την απαγωγή της 4χρονης Κλίο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα και απλά κουνούσε το κεφάλι για να δείξει ότι κατανοεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο 36χρονος συνελήφθη λίγο αφότου η μικρή βρέθηκε ζωντανή, για την αρπαγή της, ενώ αρχικά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες καθώς χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Τα Αυστραλιανά ΜΜΕ έκαναν λόγο για αυτοτραυματισμό του κατά την διάρκεια της κράτησής του και φωτογραφίες του μέσα από το ασθενοφόρο έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Με λένε Κλίο»: Τα πρώτα λόγια που είπε η 4χρονη στους αστυνομικούς

Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν την Αυστραλία και τον κόσμο μετά τη διάσωση της 4χρονης Κλίο Σμιθ. Η αυστραλιανή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια ηχητική ηχογράφηση της στιγμής που εντόπισε την τετράχρονη συμπεριλαμβάνοντας και των πρώτων λέξεων που είπε η μικρή στους αστυνομικούς που την βρήκαν.

«Την έχουμε, την έχουμε», λέει ένας αξιωματικός πριν ρωτήσει το παιδί ποιο είναι το όνομά του.

«Με λένε Κλίο», απαντά το παιδί, με την χαρά των αστυνομικών να μην κρύβεται και να της απαντάνε «γεια σου Κλίο!»

Η Κλίο εξαφανίστηκε από τη σκηνή της οικογένειάς της σε ένα κάμπινγκ στις 16 Οκτωβρίου, πυροδοτώντας μια τεράστια έρευνα και βρέθηκε σχεδόν τρεις βδομάδες αργότερα σε ένα σπίτι στο Carnarvon, περίπου έξι λεπτά οδικώς από το σπίτι της οικογένειάς της.