Θέσεις τζιχαντιστών στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα -προπύργιο των ισλαμιστών- και στη Σύρτη έπληξαν σήμερα μαχητική της Λιβύης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40-50 τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας.

Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους των τζιχαντιστών, μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 αιγύπτιων χριστιανών από το ΙΚ.

Ο αλ-Τζορούσι δήλωσε στο Reuters ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

«Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο», δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.

«Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών», δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. «Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50», πρόσθεσε.