Τους «ισχυρούς δεσμούς» ΗΠΑ- Κύπρου υπογραμμίζει ο Τζον Κέρι σε συγχαρητήριο μήνυμά του για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας στο οποίο σημειώνει πως «εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του λαού των ΗΠΑ, συγχαίρω τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς εορτάζετε την εθνική σας ημέρα την 1η Οκτωβρίου».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι «πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, οι δεσμοί μεταξύ των χωρών μας παραμένουν ισχυροί. Την περασμένη εβδομάδα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Κασουλίδη και να συζητήσουμε τις προκλήσεις που μοιραζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά από κοινού, σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας».

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι παραμένει «πλήρως δεσμευμένος» στη στήριξη των προσπαθειών για επανένωση του νησιού ως «μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, ώστε όλοι οι Κύπριοι να ζήσουν σε μεγαλύτερη ειρήνη και ευημερία».