Συνελήφθη η αστυνομικός, που πυροβόλησε και σκότωσε έναν μαύρο Αφροαεμρικανό στη Μινεάπολη, ενώ θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από το Γραφείο Εγκληματικών Υποθέσεων της Μινεσότας, το οποίο επιβλέπει την έρευνα.

«Η Κιμ Πότερ τέθηκε υπό κράτηση γύρω στις 11.30» τοπική ώρα και θα «μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Χένεπιν, ενόψει της δίωξής της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (…) αργότερα, εντός της ημέρας», διευκρινίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό έγινε την ώρα που η ένταση στη Μινεάπολη των ΗΠΑ χτυπούσε… κόκκινο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Ντέρεκ Τσόβιν για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και τη δήλωση του αρχηγού της στην πόλη, το όλο θλιβερό σκηνικό συνέβη λόγω «μιας κατά λάθος εκπυρσοκρότησης». Μάλιστα, κυκλοφόρησε και το σχετικό βίντεο από το περιστατικό.

Η 48χρονη αστυνομικός άνοιξε πυρ την Κυριακή στο Μπρούκλιν Σέντερ εναντίον του Ντόντε Ράιτ, ενός 20χρονου Αφροαμερικανού. Υποστήριξε στη συνέχεια ότι μπέρδεψε το υπηρεσιακό όπλο της με το τέιζερ.

Η τραγωδία είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισοδιακές διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη τρεις νύχτες.