Πιθανότατα να έχετε παρατηρήσει, εκτός από τα ροδαλά μάγουλα και το αυθόρμητο χαμόγελό του που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του, ότι στις περισσότερες εμφανίσεις του ο πρίγκιπας Τζορτζ, γιος του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, φοράει συνήθως σορτς. Ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το Λονδίνο, όπως ο Καναδάς που επισκέφτηκαν οικογενειακώς πριν λίγα χρόνια.

Σίγουρα η Κέιτ και ο Ουίλιαμ δεν θέλουν να σκληραγωγήσουν το αγόρι τους με αυτόν τον τρόπο, αλλά υπάρχει κάτι άλλο που τους «αναγκάζει» να επιλέγουν τα συγκεκριμένα ρούχα για το γιο τους. Ένα αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο, ναι ακόμη και για το dress code των παιδιών, που οι γονείς του μικρού Τζορτζ ακολουθούν ευλαβικά. Αυτός ο κανόνας λέει, λοιπόν, ότι τα αγόρια μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να φοράνε σορτς μέχρι την ηλικία των 7 ή 8 ετών.

Γιατί, λοιπόν, ο Πρίγκιπας Τζορτζ δεν εντοπίστηκε ποτέ με τζιν ή άλλα μακριά παντελόνια, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια; Σύμφωνα με το βρετανικό Harper’s Bazaar το ντύσιμο νέων αγοριών με σορτς αποτελεί μια μακροχρόνια παράδοση μεταξύ των Βρετανών βασιλιάδων και της αριστοκρατίας. «Είναι πολύ συνηθισμένο πράγμα στη Βρετανία ένα νεαρό αγόρι να ντύνεται με σορτς», αναφέρει στο περιοδικό ο Βρετανός εμπειρογνώμονας εθιμοτυπίας William Hanson.

Ενώ συνεχίζει εξηγώντας ότι «Το παντελόνι είναι για μεγαλύτερα αγόρια και άντρες, ενώ τα σορτς στα νεαρά αγόρια είναι ένας σιωπηλός δείκτης της κοινωνικής τάξης στην οποία ανήκουν. Αν και οι καιροί αλλάζουν (αργά), ένα παντελόνι σε ένα νεαρό αγόρι θεωρείται ότι ανήκει στη μεσαία τάξη, κάτι που κανένας αριστοκράτης ή βασιλικός που εκτιμά τον εαυτό του δεν θα ήθελε να θεωρηθεί για την οικογένειά του».

Ωστόσο, παρόλο που ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ενδέχεται να ακολουθούν τη βασιλική παράδοση όσον αφορά στα σορτς του Τζορτζ, σίγουρα δεν είναι ελιτιστικά όταν πρόκειται για το μέρος από το οποίο αγοράζουν ρούχα για τα παιδιά τους. Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ είναι γνωστό ότι για το ντύσιμο των παιδιών τους επιλέγουν προσιτές μάρκες και δεν καταφεύγουν κραυγαλέες αγορές.