Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των νεκρών από τις πλημμύρες που πλήττουν εδώ και εβδομάδες την Ταϊλάνδη, αγγίζοντας αυτή τη στιγμή τους 140. Οι πλημμύρες αρχικά έπληξαν την κεντρική  χώρα, ενώ από τη Δευτέρα πλημμύρισε ο νότος.

Χιλιάδες στρατιώτες μετέβησαν χθες Πέμπτη στη νότια επαρχία Σόνγκια για να βοηθήσουν τους κατοίκους που παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους μετά την άνοδο της στάθμης των υδάτων στην πόλη Χατ Γιάι.

Οι πλημμυροπαθείς έχουν φτάσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ στον επίσημο απολογισμό των νεκρών δεν περιλαμβάνονται 12 ψαράδες που βρέθηκαν πνιγμένοι ανοικτά της πόλης Πατάνι. Η αστυνομία εκτιμά ότι το αλιευτικό σκάφος τους ανατράπηκε τη Δευτέρα, επειδή επικρατούσε μεγάλη τρικυμία.

Συνολικά 50 από τις 76 επαρχίες της χώρας επλήγησαν από τις πλημμύρες αλλά το νερό άρχισε να υποχωρεί σταδιακά σε 20 επαρχίες, με τις αρχές να δηλώνουν ότι δεν περίμεναν τόσες βροχοπτώσεις και δεν ήταν προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι μια ακόμη τροπική καταιγίδα μπορεί να αρχίσει να πλήττει το νότο το Σαββατοκύριακο.

Η Μπανγκόκ που έχει προετοιμαστεί για την άνοδο των υδάτων του ποταμού Τσάο Πράγια, δεν έχει πληγεί μέχρι στιγμής από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.