Ο 26χρονος Kadian Nelson κρατείται από την αστυνομία του Λονδίνου για όσα ανατριχιαστικά έκανε σε ένα έφηβο κορίτσι, που το άρπαξε από τον δρόμο και το ανάγκασε σε «σεξουαλικές πράξεις». Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν ο δράστης προσέγγισε τη μικρή, την ηλικία της οποίας δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η αστυνομία έκανε κατόπιν κάτι που δεν συνηθίζεται. Αφού τον αναγνώρισε από φωτογραφία κλειστού κυκλώματος και τον ταυτοποίησε, τον κάλεσε να παραδοθεί για «τη δική του ασφάλεια».

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε τη δυνατότητα στην αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή και να ψάξει τους πάντες. Όποιος κρινόταν άσχετος με την υπόθεση, μπορούσε να φύγει.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε επίσης τον κόσμο να μην πάρει τον νόμο στα χέρια του, όταν έμαθε πως ομάδες πολιτών είχαν κινητοποιηθεί και έκαναν τις δικές τους έρευνες μετά την ανατριχιαστική επίθεση.

Την ίδια ώρα, έλεγε στον κόσμο να σταματήσει να μοιράζεται πληροφορίες στα κοινωνικά μέσα, καθώς θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την έρευνα και να κάνουν γνωστή την ταυτότητα της ανήλικης.

«Κάνω απευθείας έκκληση στον Kadian να προσέλθει αμέσως στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να μας ενημερώσει για το πού βρίσκεται. Αυτό γίνεται για τη δική του ασφάλεια, αλλά και για κείνη των μελών της κοινότητας», δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών Owain Richards.