Συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών επαφών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας, υπέγραψαν τρεις οργανώσεις.

Η συμφωνία υπεγράφη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, μεταξύ της οργάνωσης Yuri Rozum International Charitable Foundation, της ανθρωπιστικής οργάνωσης Life Action Trust που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Χορού (Russian Dance Union).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην οικεία του ρώσου πρέσβη στην Αγγλίας, Alexander Yakovenko, στο Kensington Palace Gardens, από τη Χρυσάνθη Λαιμού, γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και υποστηρίκτρια του έργου του Life Action Trust, καθώς και από τη Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου.

Ο ρώσος πρέσβης, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πολιτισμός ήταν πάντα ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Βρετανίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση των πολιτιστικών επαφών μεταξύ των εθνών μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι δραστηριότητες μεταξύ των προαναφερθέντων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στοχεύουν στην υποστήριξη νέων ταλέντων».

Η κα Tatyana Davidoff, ο κ. Νιάρχος, ο κ. Goekmen και η κα Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου.

Ο κ. Yuri Rosum σε καλλιτεχνική εκτέλεση.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της κα Χρυσάνθης Λαιμού, του κ. Yuri Rosum και του ρώσου πρέσβη Alexander Yakovenko.

Ο κ. Tony Tadros, η κα Irina Porrit και ο κ. Nikos Zompos.

Ο ρώσος πρέσβης, Alexander Yakovenko.

Η κα Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου, η κα Νόνικα Γαληνέα και η κα Χρυσάνθη Λαιμού.