Στο εδώλιο κάθισε η γυναίκα από το Χιούστον του Τέξας, η οποία κατηγορείται ότι έστειλε το θάνατο τον φίλο της χτυπώντας τον 25 φορές στο πρόσωπο με το τακούνι μιας γόβας στιλέτο.

Η 45χρονη Ana Trujillo κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της για να σκοτώσει τον 59χρονο Alf Stefan Andersson κατά τη διάρκεια μεταξύ τους καυγά μέσα σε ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών, στο οποίο διαμένουν μέλη από το διδακτικό και λοιπό προσωπικό του πανεπιστημίου του Χιούστον.

Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι η 45χρονη ήταν σε άμυνα, καθώς δέχθηκε επίθεση από, τον Andersson, ο οποίος ήταν καθηγητής και ερευνητής του Πανεπιστημίου του Χιούστον.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι κατήγοροι περιέγραψαν την μεξικανικής καταγωγής Trujillo, ως εκτός ελέγχου τη νύχτα του θανάτου του καθηγητή. Ένας οδηγός ταξί που μετέφερε το ζευγάρι πριν τον θάνατο του Andersson είπε στους δικαστές ότι η 45χρονη ήταν θυμωμένη και φώναζε κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Όπως επίσης αναφέρει το κατηγορητήριο, μόλις το ζευγάρι πήγε σπίτι, άρχισαν να καυγαδίζουν και κατά τη διάρκεια του καυγά, το θύμα τραυματίστηκε και έπεσε με την πλάτη. Τότε η Trujillo κάθισε πάνω του ώστε να μη μπορεί να σηκωθεί και κατ’ επανάληψη τον χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι με το παπούτσι της.

Επίσης, οι κατήγοροι επεσήμαναν ότι η Trujillo δεν υπέστη κανένα τραυματισμό από την σύγκρουσή της με τον Andersson, ενώ ο τελευταίος είχε πληγές στα χέρια και τους καρπούς του, που δείχνουν ότι προσπάθησε να αμυνθεί. Ωστόσο, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης ισχυρίστηκε ότι και η ίδια είχε τραυματιστεί.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν τον Andersson, ο οποίος γεννήθηκε στη Σουηδία αλλά έγινε αμερικανός πολίτης, ως έναν ήπιο και ήσυχο άνθρωπο.

Σε ένα βίντεο από την ανάκριση της Trujillo, εκείνη εμφανίζεται ισχυριζόμενη ότι ο Andersson είχε εξοργιστεί γιατί σκεφτόταν ότι θα τον εγκατέλειπε, της επιτέθηκε και εκείνη χρησιμοποίησε το μόνο «όπλο» που είχε στη διάθεσή της, το παπούτσι της, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το θύμα με το παπούτσι της δύο φορές και δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι τον τραυμάτισε έως ότου είδε αίμα στο πάτωμα.