Τρεις Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες που είχαν αναλάβει την προστασία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ολλανδία εστάλησαν… πίσω στις ΗΠΑ «για λόγους πειθαρχίας».

Ο ένας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post βρέθηκε μεθυσμένος και λιποθύμησε σε διάδρομο ξενοδοχείου στο Άμστερνταμ.

Εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών, όπως γράφει το BBC, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά επιβεβαίωσε πως οι τρεις τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η υπηρεσία προσπαθεί να ξαναχτίσει τη φήμη της μετά τα σκάνδαλα των προηγουμένων ετών. Το 2013 δύο πράκτορες απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του Ομπάμα λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Το 2012, πολλοί πράκτορες είδαν την… έξοδο λόγω αναφορών για επαφές με ιερόδουλες ενώ βρίσκονταν στην Κολομβία.
Ο εκπρόσωπος των Μυστική Υπηρεσιών τόνισε πως το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε πριν την άφιξη του Ομπάμα στην Ολλανδία, τη Δευτέρα και πως η ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου δεν τέθηκε με κανένα τρόπο σε κίνδυνο.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της Washington Post, ο ένας από τους πράκτορες βρέθηκε μεθυσμένος και αναίσθητος από το προσωπικό του ξενοδοχείου, που ανέφερε το περιστατικό στην αμερικανική πρεσβεία. Πιστεύεται πως οι άλλοι δύο «την πλήρωσαν» επειδή δεν παρενέβησαν.