Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Εχθές οι 27 εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το λαό της Λευκορωσίας αναφορικά με την επιθυμία του να καθορίσει το μέλλον του», ανέφερε ο Μισέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

Και προσέθεσε: «Σήμερα το επανέλαβα στον Πρόεδρο Πούτιν. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος: μέσα από έναν περιεκτικό πολιτικό διάλογο και μία ειρηνική και δημοκρατική διαδικασία».

Χθες η Κομισιόν γνωστοποίησε την πρόθεσή της να επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην εκλογική νοθεία και στην καταστολή των διαδηλώσεων στη Λευκορωσία, ανακοινώνοντας και επισήμως πως δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

«Στηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα του λαού της Λευκορωσίας να καθορίσει το πεπρωμένο του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το τέλος της επείγουσας τηλεοπτικής διάσκεψης κορυφής της Ε.Ε, τονίζοντας την ενότητα των 27 κρατών-μελών στο συγκεκριμένο ζήτημα.