Ένα εξαιρετικά σπάνιο, πορσελάνινο κύπελλο πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στο Χονγκ Κονγκ, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η τιμή που αναμένεται να πιάσει μπορεί να ξεπεράσει και τα 28 εκατομμύρια ευρώ!

Τα κύπελλα Chenghua είχαν βγει σε πάρα πολύ λίγα κομμάτια και τώρα έχουν απομείνει μόλις τέσσερα σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, αναφέρει η Belinda Robinson σε άρθρο της στη MailOnline.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του οίκου Sotheby’s στην Ασία, Nicolas Chow, δήλωσε το εξής: «Είναι τιμή μας να προσφέρουμε αυτό το κύπελλο ξανά σε δημοπρασία, 15 χρόνια μετά το πρώτο ρεκόρ που σημείωσε για κινέζικο έργο τέχνης το 1999. Τα κύπελλα της περιόδου Chenghua από την εποχή της δυναστείας των Ming, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στους αυτοκράτορες. Χάρη στη σπανιότητά τους αποτελούν μοναδικά κομμάτια, για κάθε συλλογή από κινέζικη πορσελάνη».

Τα κύπελλα δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά ανάμεσα στο 1465-1487 και αναπαράχθηκαν από τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Ming (1368-1644) και Qing (1644-1911).

Το συγκεκριμένο κομμάτι πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία στις 8 Απριλίου (Fine Chinese Ceramics and Works of Art Spring Sale) στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Χονγκ Κονγκ.