Εκτός ελέγχου βγήκε, σύμφωνα με την 27χρονη διοργανώτρια, το πάρτι με μόλις είκοσι καλεσμένους στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, στις 15 Αυγούστου, στο οποίο τελικά βρέθηκαν πάνω από εκατό άτομα.

Έτσι, όπως γράφει η Daily Mail, στη Charlene Proham απαγορεύτηκε να καλεί οποιονδήποτε στο σπίτι της και της επιβλήθηκε και πρόστιμο 100 λιρών, καθώς αναγνωρίστηκε ως η διοργανώτρια του «παράνομου» εν μέσω κορονοϊού πάρτι.

Καθώς οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το διαλύσουν, δέχθηκαν βροχή αντικειμένων από τους συμμετέχοντες κι έτσι χρειάστηκε να ζητήσουν ενισχύσεις.

Σε βάρος της Proham εκδόθηκε εντολή κλεισίματος του… σπιτιού της, με την οποία απαγορεύεται να δεχθεί οποιονδήποτε για τους επόμενους τρεις μήνες. Μάλιστα οι αρχές την προειδοποίησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως αν δεν τηρήσει όσα προβλέπει η απαγόρευση κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση.

Ενώπιον του δικαστηρίου, η 27χρονη υποστήριξε πως είχε καλέσει μόνο είκοσι φίλους της και πως και η ίδια θύμωσε όταν είδε να καταφτάνουν εκατοντάδες.

«Ήρθαν πάνω από εκατό άτομα, κάποιους δεν τους ήξερα καν. Το σπίτι μου διαλύθηκε, πράγματα χάθηκαν. Προφανώς λυπάμαι αλλά ήταν έξω από τον έλεγχό μου, ποτέ δεν σχεδίαζα να έρθουν τόσοι. Η Αστυνομία ήρθε και μας ενημέρωσε πως είχαμε μία ώρα να διαλύσουμε το πάρτι. Οι Αστυνομικοί είπαν πως τους πετούσαν πράγματα, αλλά αυτό δεν συνέβαινε. Η Αστυνομία γύρισε μετά από μία ώρα και πράγματι το πάρτι είχε τελειώσει».

Η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει πως στο σπίτι δεν μπορεί να βρίσκεται κανένας άλλος εκτός από την ένοικό του. Η ίδια αντέδρασε, καθώς έχει αναλάβει και τη φροντίδα της μητέρας της που μένει σε άλλο μέρος και πάσχει από άνοια, ωστόσο ο δικαστής της ανακοίνωσε πως μπορεί εκείνη να την επισκέπτεται κι αυτό είναι καλύτερο από το να μετακινείται η μητέρα της.

«Είναι δύσκολο καθώς δεν μπορεί κανείς να έρθει στο σπίτι μου για τρεις μήνες, κι έτσι εγώ θα πρέπει να επισκέπτομαι την οικογένειά μου. Δεν πιστεύω πως είναι δίκαιη η απόφαση όταν τέτοια πάρτι γίνονται όλη την ώρα. Προφανώς όμως είναι το σπίτι μου και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Οπτικό υλικό που ανέβασαν οι συμμετέχοντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε πάντως τον κόσμο στο πάρτι να μην τηρεί προφανώς καμία απόσταση, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έπιναν και χόρευαν.

Οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

(φωτογραφία αρχείου)