Επτά νέους θανάτους από covid-19 ανακοίνωσε η Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, όπου παράλληλα καταγράφηκαν ακόμα 1.510 κρούσματα κορονοϊού.

Πλέον η Γερμανία έχει 9.243 νεκρούς από Sars-Cov-2 επί συνόλου 226.914 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε χθες απειλητική την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και μίλησε σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της CDU.

Στην πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποίησε με το προεδρείο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), η Γερμανίδα καγκελάριος  όπως μεταδίδει η Deutsche Welle τόνισε ότι η νέα αύξηση του αριθμού δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Bild που επικαλείται συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, η Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε μεν ότι η κατάσταση είναι ακόμη «ελεγχόμενη», την ίδια ώρα όμως χαρακτήρισε «απειλητικό» τον αυξανόμενο αριθμό των νέων μολύνσεων, ειδικά δε εκείνων που προκαλούνται από πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους από το εξωτερικό.