Παρόλο που είναι απλώς ένας κόκορας, ο Μορίς έγινε διάσημος στη Γαλλία, με τη φήμη του να ξεπερνά μάλιστα τα σύνορα της χώρας, λόγω της δικαστικής ταλαιπωρίας που υπέστη, καθώς κατηγορήθηκε από τους γείτονες ότι λαλούσε υπερβολικά νωρίς το πρωί. Έτσι, έγινε σύμβολο της μάχης μεταξύ της πόλης και της υπαίθρου, ενώ η δικαίωσή του ήταν πανηγυρική.

Όμως, πλέον ο διάσημος κόκορας δεν θα λαλεί, αφού πέθανε έπειτα από ασθένεια, σύμφωνα με τη σημερινή (18/06) της ιδιοκτήτριάς του.

«Πέθανε από γρίπη των πτηνών τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Τον βρήκαμε νεκρό μπροστά από το κοτέτσι, κάναμε ό,τι μπορούσαμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κορίν Φεσό, η ιδιοκτήτρια του πτηνού ηλικίας 6 ετών.

«Ο Μορίς ήταν ένα έμβλημα, ένα σύμβολο της ζωής στην ύπαιθρο, ένας ήρωας», τόνισε η Φεσό, που γνωστοποίησε ότι έθαψε τον κόκορα στον κήπο της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Γαλλική Δικαιοσύνη είχε επιτρέψει στον Μορίς να συνεχίσει να λαλεί στο τουριστικό νησί Ολερόν, στα νοτιοδυτικά της χώρας, απορρίπτοντας την προσφυγή των γειτόνων του, που τον κατηγορούσαν ότι τους ξυπνάει τα ξημερώματα.