Μπορεί η Ελλάδα να είναι γνωστή για το χρόνο που χρειάζεται για την ολοκλήρωση διαφόρων έργων, ωστόσο η τοποθέτηση ενός αγάλματος στον Καναδά έχει καθυστερήσει 4 ολόκληρα χρόνια!

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα Province με πρωτοσέλιδη αναφορά της, με τον τίτλο «έκπληκτος ο γλύπτης των Ολυμπιακών που το γλυπτό που δώρισε δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στο Βανκούβερ».

Το άρθρο εξηγεί πως η πόλη του Βανκούβερ έχει αδιαφορήσει για την τοποθέτηση ενός αγάλματος που δώρισε στην πόλη ο δήμος της Ολυμπίας, με αφορμή τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2010. Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης Άγγελος Κουγιουμτζής.

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει σχόλιο του καλλιτέχνη-δημιουργού του αγάλματος, ο οποίος εκφράζει την έκπληξή του για το ότι ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια το έργο του δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα σε δημόσιο χώρο της πόλης, λέγοντας ότι «τέτοια πράγματα νόμιζα ότι γίνονται μόνο στην Ελλάδα, και όχι στον Καναδά».

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ αναφέρονται οι προσπάθειες που διεξάγει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ, Ηλίας Κρεμμύδας, για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα σχετίζονται με την τοποθέτηση του αγάλματος σε δημόσιο χώρο της πόλης.

Τέλος, φιλοξενούνται δηλώσεις του γενικού προξένου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι επιθυμεί να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό τα όποια εμπόδια, έτσι ώστε να γίνει μεγάλη εκδήλωση, την άνοιξη του τρέχοντος έτους, για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, με τη συμμετοχή μελών του κοινοβουλίου της χώρας και του πρεσβευτή της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριου Αγγελόπουλου.

Η βάση του ολυμπιακού αγάλματος παραμένει άδεια τέσσερα χρόνια.

Παρόμοιο άγαλμα της Νίκης έλαβε και το Λονδίνο για τους αγώνες του 2012.