Μια πολύ διαφορετική εικόνα της Συρίας από αυτήν που βλέπουμε στις φωτογραφίες των διεθνών πρακτορείων επιχειρεί να σκιαγραφήσει ο λογαριασμός της Συριακής Προεδρίας στο Instagram.

Είτε πρόκειται για «αρρωστημένη προπαγάνδα» είτε για «απόπειρα να πουλήσουν ένα ψέμα στο εξωτερικό», όπως γράφει η Daily Mail, είναι εμφανής η άσκηση δημοσίων σχέσεων με πρωταγωνίστρια την Άσμα αλ Άσαντ που φαίνεται πολύ πρόθυμη να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα από αυτή των αγριοτήτων που συμβαίνουν στη χώρα υπό το καθεστώς του συζύγου της.

Η Daily Mail χαρακτηρίζει την Άσμα αλ Άσαντ «Μαρία Αντουανέτα», εντελώς εκτός πραγματικότητας σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη χώρα της.

Ο λογαριασμός στο Instagram ανοίχτηκε τον Ιούλιο και εκτός από κάποιους χρήστες που γράφουν για την «όμορφη ψυχή» της συζύγου του Σύρου προέδρου, οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο ευγενικοί.

«Μου αρέσουν τα μοδάτα ρούχα σου και τα παπούτσια σου, πληρωμένα με το αίμα του λαού σου, κάνεις τη Μαρία Αντουανέτα να μοιάζει άγγελος μπροστά σου», γράφει κάποιος ενώ άλλοι της καταλογίζουν υποκρισία.

Η σκληρή αλήθεια των αριθμών, πάντως, λέει πως από την έναρξη της κρίσης τον Μάρτιο του 2011 δύο εκατομμύρια Σύροι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες ενώ τουλάχιστον 100.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες

Η Daily Mail επιχειρεί μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο λογαριασμό της Συριακής Προεδρίας και σε φωτογραφίες που κυριάρχησαν την ίδια μέρα στην επικαιρότητα.

4 Σεπτεμβρίου. Αριστερά η «Πρώτη Κυρία» ποζάρει. Δεξιά αποτίμηση χτυπήματος από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

30 Ιουλίου. Τρυφερές στιγμές με παιδιά για την κ. Άσαντ . Δεξιά, οι δυνάμεις Άσαντ επιτέθηκαν στο προάστιο Duna της Δαμασκού.

4 Αυγούστου. Η Άσμα αλ Άσαντ φροντίζει για το φαγητό για τους πρόσφυγες. Δεξιά, δεν έχουν όλα τα παιδιά της Συρίας την ίδια ζωή.

11 Αυγούστου. Αμήχανα τα κορίτσια, χαμογελαστή η κ. Άσαντ. Σε άλλο σημείο της Συρίας μια άλλη γυναίκα έχει άλλη τύχη.

28 Ιουλίου. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρετά όλο αυτοπεποίθηση το πλήθος. Δεξιά οι δυνάμεις του περιπολούν την ισοπεδωμένη Χομς.

24 Ιουλίου. Κόκκινες οι προμήθειες που χαρίζει απλόχερα η κ. Άσαντ, κόκκινο και το αίμα που ρέει στη χώρα της.

8 Αυγούστου. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ φωτογραφίζεται σαν οποιοσδήποτε ηγέτης. Δεξιά η πραγματικότητα στη χώρα που διοικεί.

5 Αυγούστου. Αριστερά ο πρόεδρος Άσαντ γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα σε συνάντησή του με τη Syrian Society. Δεξιά, νεαροί εργαζόμενοι ξεκουράζονται ακουμπώντας σε λεωφορείο τρυπημένο από σφαίρες.

31 Ιουλίου. Η σύζυγος του Σύρου προέδρου δίνει μία τρυφερή αγκαλιά. Δεξιά, μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μεταφέρει στα χέρια μία τραυματία.