Αρνητικά απάντησε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, στην κλήση για να καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο υπουργός δεν θα συμμετάσχει σε μία κλειστή έρευνα όπου είναι απαγορευμένο να βρίσκεται παρών ένας συνήγορος του υπουργείου», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Σέιλιν Χάινς.

«Εάν η επιτροπή ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μία σοβαρή διαδικασία ευχαρίστως να αποστείλουν υπόψιν του υπουργού μία πρόσκληση για να συμμετέχει σε μία ανοικτή ακρόαση, όπου θα παρίσταται και ο δικηγόρος του υπουργείου και θα μπορεί να είναι μάρτυρας της διαδικασίας και όλος ο Αμερικανικός λαός», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, εκτός του Ρικ Πέρι έχουν κληθεί να καταθέσουν ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Ράσελ Βον, ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, Ούρλιχ Μπρέχμπουλ, αλλά κι ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τις πολιτικές υποθέσεις, Ντέιβιντ Χέιλ.